StarDance 2023 vyvolala největší divácký ohlas od roku 2007

Dvanáctá řada soutěže oslovila bezmála 4,5 milionu diváků, finálový večer sledovalo 1,81 milionu diváků

Finálový večer dvanácté řady StarDance přilákal k TV obrazovkám a PC monitorům 1 milion a 678 tisíc dospělých diváků a 131 tisíc dětí 4 až 14 let. Podíl na sledovanosti činil 43,73 %. Celková průměrná sledovanost dvanácté řady dosáhla na 1 milion a 596 tisíc dospělých plus 118 tisíc dětí, při podílu 41,97 %. Právě skončená dvanáctá řada vyvolala mezi diváky největší ohlas od druhého ročníku v roce 2007.

Dalších 19 tisíc diváků starších čtyř let se na taneční show dívalo živě na internetu a průměrně 45 tisíc si ji na internetu v následných 7 dnech pustilo odloženě. Celkový zásah dosáhl bezmála na 4,5 milionu (4+).

„Zájem diváků, jejich hodnocení a komentáře vůči kvalitě pořadu ukazují, že StarDance na veřejnoprávní Českou televizi jednoznačně patří, ostatně stejně jako původní formát na veřejnoprávní BBC.  Rok od roku se navíc daří pořad zkvalitňovat a inovovat, což velmi pomáhá držet pozornost diváků a status tohoto pořadu v rámci českého televizního trhu,“ uvedl po skončení aktuální řady StarDance ředitel divize Program České televize Milan Fridrich.

Jako velmi povedený hodnotí dvanáctý ročník soutěže i její režisér Jan Fronc„Je pro mě radost pracovat s partou velkých profesionálů, ať už se jedná o štáb či taneční páry. Každý ve své profesi do toho dal maximum. Bylo vidět, že práce na StarDance všechny baví, a i díky tomu mohu hodnotit letošní ročník jako naprosto skvělý.“

Ve finálovém večeru dvanáctého ročníku oblíbené taneční soutěže o vítězství usilovaly tři dvojice – Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuňek Hrstkovou, Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem a Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou. Posledně jmenovaný pár si za vítězství v soutěži odnesl křišťálový diamant na skleněném podstavci. Celosvětově úspěšný pořad britské veřejnoprávní BBC vysílá ČT od roku 2006 a v uplynulých jedenácti ročnících uspělo devět hereček či herců a dva sportovci. Všech deset přímých přenosů dvanácté řady StarDance nabídl v hlavním vysílacím čase program ČT1.

 Foto: Mikuláš Křepelka, Čt

Vendula Krejčová                                     

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..