Ivana Chýlková,David Krajčo, Iva Kubelková…

Co o sobě prozradily hvězdy letošní StarDance?

Ivana Chýlková, muzikálová, činoherní, filmová i televizní herečka a její taneční partner Jan Tománek

Ivana Chýlková si zažertovala, že tančí pouze, když je pan Honzíček poblíž…potom ale zvážněla, prý si občas tančívala a zpívala, ale to už nedělá. Dokonce prý nebyla ani nikdy na žádném plese, ani žádná disco kariéra, jako dítě chvíli provozovala výrazový tanec, ale i tomu byl rychle konec.  Vlastně se cítí po taneční stránce spíše bez zážitků. Ale byla vždy  okouzlena Michailem Baryšnikovem a také miluje Dv8 Physical Theatre. Tomu říká Ivana tanec! Jinak si o něm myslí, že je to dřina, ale krásná.  Očekává, že StarDance bude pro ni zážitek, na který bude dlouho vzpomínat.  Jan Tománek tančí, když hraje hudba. Protože tanec je jeho životní styl,  tančí si i doma, tančí, když ho něco napadne. Ovšem právě proto, že tančí celý týden, na zábavy už tančit nechodí,  jít na ples jen tak  je pro něj noční můra. Nejraději má takový tanec, který jej něčím překvapí. Přiznal, že mu coby klukovi dali jeho kamarádi z fotbalového prostředí přezdívku Tančící komanč (podle indiánského kmene). Začal tančit úplně sám, i když nikdo kolem něj netančil.

Richard Krajčo, divadelní, filmový, televizní herec, zpěvák a frontman  skupiny Kryštof a jeho taneční partnerka Dominika Rošková

Richard Krajčo  přiznává, že záměrně se vyhne slovu tanec, ale pohyb mu pomáhá dostat ze sebe emoce a navíc je spojen s hudbou, kterou má velmi rád. Pro vyjádření emocí používá tělo.  Na pódiu tančí více pro fanoušky, své niterné emoce ale raději předvede v nějakém tanečním klubu v zahraničí, kde ho nikdo nezná. Sám o sobě říká, že teď během tréninků  začíná tanec poznávat a snad ho může nazvat i přítelem, ale raději nepřemýšlí o tom, jak on sám u toho zvenku vypadá.  Pořádný tanec je ale pro něho strhující fotbalový zápas….   Dominika Rošková tančí, když se cítí svobodná a volná, když může nechat svoji duši volně plout.  Nadchne ji zejména párový tanec, kdy jsou těla propojená a v symbióze spolu i  s hudbou. Vždy vnímala tanec jako vyjádření vztahu dvou lidí a pohybové vyjádření hudby. Ráda by v letošním ročníku dostala do svého tance něco z Richarda a něco ze sebe.

 

Iva Kubelková, moderátorka, zpěvačka, herečka, modelka a její taneční partner Martin Prágr

Iva Kubelková prozradila, že tančí, kdy má kolem sebe lidi, před kterými se může uvolnit. Anebo také, když nemusí ráno brzy vstávat a uslyší správnou hudbu. Za největší tanec považuje období, kdy měla dvě malé děti, dodělávala si magisterský titul a chodila do práce.  Tanec pro Ivu znamená vášeň, emoci, lásku k pohybu, také komunikační prostředek. Ale je to i určitý druh sebereflexe a dokonce i meditace. Člověk musí přestat myslet na všechno okolo a koncentrovat se pouze na přítomný okamžik. Martin Prágr říká zvesela, že tančí, když nespí.  A celý jeho život byl jeden pořádný velký tanec. Chválí i Ivu, po dvou týdnech zkoušek prý už tančili jako sehraný pár.  I pro Martina je tanec především vyjádřením emocí, beze slov, na hudbu anebo dokonce i bez hudby.  V párovém tanci spolu lidé komunikují, aniž by si cokoliv řekli.

Foto: Eva Smolíková

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..