Marek Adamczyk,Eva Adamczyková, Vavřinec Hradilek…

Co o sobě prozradily hvězdy letošní StarDance?

Marek Adamczyk, divadelní, filmový a televizní herec a jeho taneční partnerka Lenka Nora Návorková

Marek Adamczyk prý tančí, když má poblíž svoji ženu, na jejich svatbě protančili asi sedm hodin v kuse! Současně je pro něj ale tanec objevování sebe samotného. Především je to ale radost, bez které by každá snaha byla lichá. Oproti tomu Lenka Nora Návorková tančí prý pořád, její celý život je tanec, každý den tančí. A když ne, tak si aspoň poskočí. Ale nebyla to vždy radost, přiznává. Když závodila, byl to dril, makačka a tančila, protože musela. Teď už se z tance jenom raduje.

Eva Adamczyková, zlatá a bronzová olympionička ve snowboardcrossu, dvojnásobná mistryně světa a čtyřnásobná Královna bílé stopy a její taneční partner Jakub Mazůch

Eva Adamczyková říká, že potřebuje tančit, když má moc energie. Anebo když s partou kámošů vyrazí na koncert nějaké oblíbené kapely, či když hraje v rádiu dobrá hudba. Proto ale, aby Evu ohromil nějaký tanec, musí obsahovat hezký příběh. Zároveň s humorem říká, že když si vyjede na koni, tak je to občas taky pěkný tanec!  Evu prý rozčiluje, že stále netančí tak, jak by chtěla. Tanec je pro ni zábava i frustrace. Jakub Mazůch oproti tomu tančí, když je unavený. Tanec ho nabíjí, ale nesmí se do něj nutit. Nejraději tančí v barech či klubech, kde se nemusí starat o to, aby podal co nejlepší výkon.

Vavřinec Hradilek, vodní slalomář, kajakář. Stříbrný medailista z olympiády v Londýně, několikanásobný mistr světa a  jeho taneční partnerka Kateřina Bartuněk Hrstková

Vavřinec Hradilek vesele říká, že sám od sebe tančí až tehdy, když si to přestává pamatovat! Tedy s nadsázkou, zkrátka nejraději na oslavách či narozeninách, svatbách. Protože je společenský, vnímá tanec jako něco, co k takovým událostem jednoznačně patříPrý také získání své medaile oslavil tancem. Ostatně jízda vodního slalomáře mezi brankami je sama o sobě také docela slušný tanec. Kateřina Bartuněk Hrstková tančí neustále, když se nudí, když jde nakupovat do supermarketu, když je v práci, když hraje hudba… ale tancovat do klubu zase nechodí nikdy. Protože ji tanec živí, když má volno, tak se snaží dělat i jiné věci, než jen tančit. Dodává, že být celý den v kontaktu se spoustou lidí je pořádný tanec!

FotoEva Smolíková

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..