Do Olomouce zavítal Janek Ledecký

Festival filharmonie a jeden z hlavních sólistů večera

Multižánrový open-air koncert pod názvem „“ se ocitá ve svých vrcholných přípravách. Do Olomouce zavítal Janek Ledecký, jeden z hlavních sólistů večera. S primátorem statutárního města Olomouce Miroslavem Žbánkem vedl rozhovor o historii města, následně si prohlédl jednotlivé části olomoucké radnice, na jejíž střeše natočil i unikátní pozvánku. Poté vyměnil kulturní sféru za sportovní a vydal se na Andrův stadion. Ve stejné době skladatel a pianista Michal Worek dokončoval zcela nová aranžmá pro Festival filharmonie. „Vznikly tak další písně, které fanoušci velmi dobře znají, ale kabát, do kterého budou oděny, už nemůže být honosnější. Každá píseň má sílu poutat, ať už zní něčí hlas bez doprovodu v kostele, s přáteli na potlachu, s malou kapelou, nebo big bandem. Když se k němu ale přidá filharmonie, stane se často něco výjimečného. Věříme, že všechny ty nástroje, všechen ten nádherný hřmot lidé uslyší, protože tam to je. Tam to bude. A bude to 9. června na Andrově stadionu,“ uvádí Iveta Gronská, koordinátorka festivalu.

MORAVSKÁ FILHARMONIE OLOMOUC DOPROVODÍ NAŠE PŘEDNÍ INTERPRETY

Společným záměrem klubu i filharmonie je ukázat veřejnosti, že i ryze fotbalový stadión může být místem pro jedinečný kulturní zážitek. Celovečerní program se odehraje 9. června 2023 od 19 h v Olomouci, přímo v srdci druhého nejvýznamnějšího památkového centra ČR, pod širým nebem na Andrově stadionu. Přesně tam totiž dojde ke spojení klasického orchestru, pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery a hostujícího Hanze Sedláře, s největšími hity předních interpretů svých žánrů z naší hudební scény. Na pódiu se v samostatných vstupech představí Vojta Dyk, Janek Ledecký, Eva Urbanová či Bohuš Matuš. Večerem bude provázet Emma Smetana.

VSTUPENKY PRO ZAHRADU Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal celostátně, Olomoučané si je však mohou zakoupit i přímo v Turistickém a informačním centru v podloubí radnice. Část výtěžku ze vstupného putuje na projekt „Otevřeme zahradu“ hospice na Svatém Kopečku u Olomouce. 

 

Iveta Gronská

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..