Divadlo PONEC zahájilo sezonu

Do útrob Krenovky – nového tanečního domu

Divadlo PONEC – divadlo pro tanec zahájilo 10. září již 22. sezonu a spolu s kulturní veřejností oslavilo rozšíření žižkovského kreativního hotspotu o nové prostory Art Centra Krenovka. V rámci openingu měla veřejnost možnost seznámit se s plánovanými aktivitami divadla včetně nahlédnutí do tvůrčího procesu očekávaných podzimních premiér českých i zahraničních umělkyň a umělců.

Frikce dalších v Divadle Ponec | Vltava

Tanec Praha z.ú. je partnerem projektu Krenovka. Společnost SUDOP Real na revitalizaci usedlosti, získala grant 6.625.000 Kč z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů EHP 2014-21.

Projekt s oficiálním názvem „Usedlost Krenovka na pražském Žižkově – nové centrum pro současné umění a komunitu“, umožní inovativní využití kulturní památky Krenovka. Naváže na celkovou stavební rekonstrukci objektu, a v urbanisticky problematické lokalitě Dolního Žižkova přispěje ke vzniku centra pro tvorbu a prezentaci umělců a komunitní aktivity spojené s kultivací a oživením okolí.

 

Do útrob Krenovky

PONEC - divadlo pro tanec |

Obrovská, cestou od/na Bulhara nekonečně dlouhá, přesto možná trochu neviditelná. Odteď ale vše bude jinak, bývalá hospodářská usedlost Krenovka ožívá. Přijďte se přesvědčit, že Krenovka začíná být místem kreativním a plným energie.

Pavlína Procházková

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..