Rozvoj publika

Mezinárodní konference pořádaná organizací Vize tance

Mezinárodní konference Rozvoj publika nabídne prostor pro sdílení zkušeností mezi zahraničními i českými odborníky na téma současných přístupů k tzv. audience development

 

Profesní organizace Vize tance pořádá mezinárodní interdisciplinární konferenci zaměřenou na rozvoj publika s důrazem na spolupráci s ambasadory a vytváření komunit. Konference se bude konat ve čtvrtek 22. září 2022 od 15 hodin v Kasárnách Karlín v Praze.

 

„Rozvoj publika je potřebný a nesmírně zajímavý proces, zahrnující mnoho aspektů umělecké tvorby a managementu s cílem prolomit bariéry, které lidem brání zapojit se do umění. Efektivní rozvoj publika v sobě spojuje práci uměleckých marketérů, pedagogů, manažerů, plánovačů a umělců, proto se Vize tance rozhodla uspořádat konferenci s cílem výměny zkušeností v této oblasti,“ říká Marie Kinsky, ředitelka profesní organizace Vize tance. Na konferenci vystoupí hosté ze zahraničí i z České republiky. Spolupráce s ambasadory v oblasti kultury není v České republice příliš rozvíjeným konceptem. O tom, kdo jsou ambasadoři a jakým způsobem je možné s nimi pracovat v kontextu rozvoje publika bude hovořit Hans Jensen Frimann, umělecký ředitel dánského Helsingør Teater, Passage Festivalu (Dánsko/Švédsko) a SO Festivalu (Velká Británie). Skandinávský a francouzský přístup v práci s publikem představí kulturní manažerka Marianne Bilger, kurátorka a produkční v Bærum Kulturhus, jednom z hlavních tanečních center v norském Oslu.

 

Participativní přístup k práci s publikem skrze vytváření komunit nastíní izraelská choreografka a lektorka Galit Liss, která se zaměřuje na práci s ženami zralého věku, které nemají profesionální taneční zkušenost. Jiný pohled na tzv. audience engagement nabídne Luca Ricci, umělecký ředitel festivalu Kilowatt a zakladatel evropské platformy Be SpectACTive!.

 

Strategie rozvoje publika na výtvarné scéně v českém kontextu představí Táňa Šedová spolu se svou kolegyní Kateřinou Minaříkovou z Moravské galerie v Brně. Platformu Uměním zastoupí režisérka a kulturní manažerka Tereza Dobiášová Krejčí. Po prezentacích jednotlivých odborníků proběhne panelová diskuze mezi pozvanými odborníky a na závěr vznikne prostor pro sdílení zkušeností pro všechny účastníky konference.

 

„Mezinárodní setkání časově navazuje na konferenci Střed zájmu: Status umělce a umělkyně, kterou ve stejný den pořádá IDU ve spolupráci s Ministerstvem kultury,“ doplňuje moderátorka konference a strategická konzultantka Vize tance, Blanka Marková.

 

Vstup na konferenci je zdarma. Tlumočení je zajištěno.

 

Registrace předem přes přihlašovací formulář: https://docs.google.com/forms/d/1TtfTvUZjc9F-wG37dA0IP97iLFfDIsn_M3sy4EUv4zw/edit.

 

Pro aktuální informace sledujte facebookovou událost https://www.facebook.com/vizetance.

 

Profesní organizace Vize tance je oborovou platformou pro rozvoj pohybového umění. Sdružuje a mezinárodně síťuje nezávislé profesionály, ať už jsou to fyzické osoby nebo organizace, které působí na scéně současného tance a pohybového umění v České republice. Mezi členy patří i celé soubory a příspěvkové organizace. Oborová platforma se věnuje i výzkumu a advokacii současného pohybového umění

 

 

 

Program konference Rozvoj publika:

 

15:00   doors open

 

15:30  zahájení, přivítání – Blanka Marková, moderátorka a strategická konzultantka Vize tance

15:35   úvodní slovo – Marie Kinsky, předsedkyně Vize tance

 

15:45 – 16:00    Současné přístupy v rozvoji publika – Blanka Marková / Marie Kinsky

 

Tematické diskuze

 

16:05 – 16:25    Kdo jsou ambasadoři a jak s nimi pracovat – Jens Frimann Hansen

16:30 – 16:55    Práce s publikem ve skandinávském a francouzském kontextu – Marianne Bilger

 

17:00 – 17:15   PAUZA

 

17:20 – 17:45      Manifest: ANO stárnoucímu tělu! Vytváření komunit prostřednictvím projektu GILA –               Galit Liss

17:50 – 18:15      Redefinice publika a možnosti evropského síťování – Luca Ricci

 

18:20 – 18:40   PAUZA

 

18:45 – 19:00   České příklady rozvoje publika

Cesty k divákovi – celoživotní vzdělávání pomocí výtvarného umění – Táňa Šedová + Kateřina Minaříková

Představení platformy Uměním v napojení na současné pohybové umění – Tereza Dobiášová Krejčí

19:05 – 19:35  Panelová diskuze se všemi hosty

19:35 – 19:55  Interakce s diváky, výměna zkušeností, shrnutí konference

20:00   Závěr konference

20:00 – 21:00   Neformální program

 

 

 

 

Vize tance realizuje svoji činnost s podporou Fondů EHP a Norska, Ministerstva kultury a Hlavního města Prahy

 

 

 

Olga Fraitová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..