Roztoč fest

9.ročník mezinárodního festivalu performativních umění Roztoč fest se letos poprvé koná mimo hlavní město. Ve dnech 18 – 21.srpna ožije bývalá raketová základna v Bratronicích na Kladensku díky českým a zahraničním umělcům z oboru flow arts, nového cirkusu i hudby

 

Nové místo konání slibuje dokonalý únik z reality do barevného světa, který organizátoři spolu s účastníky vytvoří. Množstvím uměleckých instalací, projekcí a malých scén chce letošní Roztoč fest připomenout akce jako jsou americký Burning Man nebo maďarská Ozora.

Roztoč fest vznikl a stále je festivalem pro fanoušky tzv. flow arts, což je pohybová technika propojená s žonglováním, manipulací s objekty, akrobacíí a tancem.

Spoluzakladatel a ředitel festivalu, Vojta Stolbenko, je umělcem s mezinárodní prestiží. Během roku cestuje po světě se svými vystoupeními a workshopy. Předává své zkušenosti a zároveň se učí od dalších profesionálních performerů. A přesně o tom je i festival, který Vojta spolu se svým týmem pořádá.

Roztoč fest je příležitostí vidět vystoupení domácích i zahraničních umělců a naučit se přímo od nich něco z mnohých cirkusových či pohybových disciplín. Všemožné žonglérské a akrobatické náčiní bude volně k zapůjčení a zkušení performeři vám rádi ukáží, jak se používá. Pohybové a kreativní workshopy budou dostupné pro všechny věkové skupiny, od  úplných začátečníků až po mistrovské kurzy.

„Smyslem Roztoč festu je ukázat lidem, že svět flow arts a moderního cirkusu není jen exhibiční záležitost, ale životní styl. Společně měníme prostý pohyb v kreativitu, v umění.” říká Vojta Stolbenko.

Připraveno je na 50 různých workshopů: od žonglování přes závěsnou akrobacii či bojová umění, až po tanec s čínským mečem.

Tradičně vás čekají hned dvě moderované večerní galashow s výstupy mistrů ve svém oboru jako jsou proslulý žonglér Asaf More z Izraele, francouzský performer Guillaume Bellet či  talentovaná mexická hooperka Fernanda Sumano. Hudební program obsahuje DJs v čele s izraelským psychedelickým projektem Symbolico či skvělým českým multiinstrumentalistou Floexem, který spolu s robotem Josefem zahraje svůj DJ set.

Kapely rozvlní publikum v rytmech latino, cumbie a rumby, ska, balkan, klezmer, drum’n’bass, reggae i world music.

Roztoč fest slibuje aktivní zábavu i pohodový relax ve společnosti veselých a otevřených lidí.

Foto: Roztoč Fest 

Linda Lomozová

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..