Noc s hvězdami

24. ročník benefičního koncertu

Letos se první srpnovou sobotu  6. 8. 2022 od 18.00 hodin opět potkají zpěváci a muzikáloví herci na legendárním benefičním koncertu Noc s hvězdami na zámku Zahrádky v libereckém kraji u města Česká Lípa a to již po čtyřiadvacáté.

Nad letošním  koncertem převzali záštitu hejtman libereckého kraje Martin Půta, nová rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková,  ministr kultury Martin Baxa, starostka města Česká Lípa Jitka Volfová a starosta obce Zahrádky Ladislav Chvojka.

Zámek, který je od roku 1958 zapsaný na seznamu kulturních památek České republiky,  bohužel v lednu 2003 vyhořel a tím pádem byl 11 let pro veřejnost uzavřen. A tak se interpreti snaží svými vystoupeními každoročně alespoň částečně opět přivést k životu tuto vyhořelou a zchátralou památku na severu Čech. „Je to fakt masakr, ale příští rok se snad dočkáme čtvrtstoletí této benefice“, řekl s potutelným úsměvem na tváři zpěvák a producent akce v jedné osobě Martin France.

A tak letošní benefici přijedou podpořit svým vystoupením zpěvačka, muzikálová herečka, ale i spisovatelka Bára Basiková, která se se sem vrací opravdu po dlouhé době, rocková diva a dnes už i legenda Marcela Březinová, která je daleko častější návštěvnicí této akce, zpívající skladatel a v současné době i hitmaker na všemožných svatebních a narozeninových oslavách po České republice Jarek Šimek, vítěz 3. Řady pěvecké televizní soutěže Superstar Zbyněk Drda, mladý zpěvák a muzikálový zpěvák, který na této akci zpíval ještě opravdu jako dítě, Tomáš Ringel, který už dospěl v mladého umělce, ale také začínající zpěvačka na poli české pop music, která si říká Lena White,  a samozřejmě už po dvacáté čtvrté Martin France, který k tomuto kraji a Českolipsku už zkrátka tak nějak patří. Celým večerem bude už tradičně provázet moderátorka Michaela Doležalová.

Vstupenky je už teď možné zakoupit za 200,- Kč přes Ticketlive anebo v den konání koncertu přímo na místě. Všichni interpreti se těší, že se diváků dostaví více, než v předchozích dvou covidových letech a že se tak budou moci potkat konečně bez respirátorů a covid testů a vidět se tak se svými starými známými a potkat nové známé a dát si konečně spolu pivo nebo sklenku vína a navzájem si vykouzlit úsměv na tvářích.

Foto: Archiv Martin Production

Martin Production, Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..