Polyamor

Polyamorický piknik – o vztazích a metastázích

A studio Rubín připravuje inscenaci o polyamorických vztazích a metastázích

Projekt Tumor: Polyamor zahájí polyamorickým piknikem – Polypiknikem. Více vztahů,  více lásky? 

Jaké to je být polyamoričkou či polyamorikem a žít s více partnerkami a partnery? Dá se říct, že více lidí znamená více lásky? A na jaké problémy takovéto vztahy nejčastěji ve společnosti narážejí? Tyto a další otázky zazní v diskuzi „Polyamorie: více lidí, více lásky?“, která bude součástí slavnostního zahajovací večera projektu Tumor: polyamor. Ten doplní networking i promítání tematického filmu Shortbus. Polypiknik je otevřen široké veřejnosti a uskuteční se 21. června od 17.00 v Kině Kavalírka

Připravovaná inscenace Tumor: polyamor navazuje a staví na předchozí inscenaci Tumor: karcinogenní romance, ve které A studio Rubín v koprodukci s mezinárodní skupinou T.I.T.S. poprvé propojilo téma rakoviny a lásky v jevištní metafoře. Nový projekt zkoumání lásky a rakoviny rozvine. Scénicky uchopí pokročilé metastáze a otevřené či polyamorické vztahy. Scénář Dagmar Fričové vzniká na základě deseti hloubkovoých rozhovorů s pacienty s metafázemi, polyamoriky, vědci i párovými terapeuty. Záměrem projektu je otevřít potřebnou společenskou diskuzi a omezit ostrakizování a zjednodušené a odsuzující reflexe.

Polypiknik, který se uskuteční 21. června od 17.00 v Kině Kavalírka, je první z veřejných akcí a debat, které A studio Rubín spolu s T.I.T.S. v rámci projektu plánuje. „Naším záměrem je oslovit širokou veřejnost, zejména pak lidi postižené rakovinou a jejich blízké, a lidi žijící v otevřeném vztahu či na toto téma zvědavé, včetně LGBTQ menšin. Jelikož rakovina i polyamorické vztahy v naší společnosti spojuje především nedostatečná společenská diskuze, máme v úmyslu ji otevřít a stimulovat,“ komentuje projekt umělecká šéfka A studia Rubín a dodává „Reálné příběhy našich respondentů považujeme za velmi silné a věříme, že jejich sdílení pomůže změnit současnou situaci. Těší nás, kolik z našich respondetů má odvadhu být s námi i na podiu a probírat tato intimní témata veřejně.“

Vrcholem včera bude debata „Polyamorie: více lidí, více lásky?“, kterou bude moderovat Bára Šichanová. V diskuzním kroužku se spolu s ní objeví herečka Tereza Těžká, herec a tanečník Jaro Viňarský, rakovinový pacient Mani Hindrich nebo režisérka projektu Nela H. Kornetová. Atmosféru Polypikniku doplní společenský networking a promítání filmu Shortbus.

Polypiknik je zdarma, ale organizátoři doporučují registraci v systému goout.net. Více informací je možné najít na www.astudiorubin.cz. Tento projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů EHP.

Pavla Umlaufová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..