Vše, co jste chtěli vědět o tanci, ale báli jste se zeptat

Závěr divadelní sezóny Tanečního centra Praha

Konzervatoř Taneční centrum Praha uvede v závěru divadelní sezóny několik repríz představení JAK SE DĚLÁ TANEČNÍK a STVOŘENÍ TANCE. Tyto úspěšné zábavně-edukativní programy, které jsou projektem souborů Baby Balet Praha a Balet Praha Junior, odtančí studenti dvakrát ve středu 8. června v branickém Divadle Bravo (v 9 a 11 hodin) a dvakrát v pátek 10. června ve smíchovském Švandově divadle (v 9 a 11 hodin). Tyto juniorské soubory profesionální úrovně jsou složené z těch nejlepších studentů nižších a vyšších ročníků konzervatoře. Mladé taneční hvězdy čerpají z více než třiceti baletních a tanečních etud, které mapují vývoj tanečního divadla od renesance přes perly romantického baletu až po současnou moderní či postmoderní tvorbu.

V tanečním divadle, které je určeno dětem prvních a druhých stupňů základních škol, se objeví nejvýznamnější období a umělecké osobnosti taneční historie. Program obsahuje nejrůznější taneční žánry, ať už klasický nebo moderní tanec, jazz, lidový tanec či taneční sporty a motivuje mladou generaci k aktivnímu přístupu k pohybu, divadlu a kultuře.

„Máme za sebou již stovky těchto představení v desítkách měst po celé České republice, mnohokrát jsme program úspěšně uvedli i v zahraničí,“ říká Jan Schneider, ředitel konzervatoře Taneční centrum Praha. Představení, kterému poskytlo záštitu například UNESCO, je velmi oblíbené jak mezi dětmi, tak i jejich pedagogy. Malí návštěvníci divadel se díky němu již od útlého věku učí vnímat živé umění, což je v dnešní digitalizované době velmi důležité.“

Mgr. Johana Mravcová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..