Australští akrobaté na evropském turné

Světová novocirkusová show

Světová novocirkusová show pro celou rodinu!

 

Australští akrobaté na evropském turné vystoupí i v Praze na Jatkách78

Holešovická Jatka78 budou hostit slavné akrobaty Gravity & Other Myths z Austrálie. Cenami ověnčená, hravá a ničím nepřikrášlená podívaná A Simple Space připraví pražským divákům porci špičkového světového nového cirkusu. Kromě adrenalinových výkonů sedmi protagonistů a živé hudby se mohou těšit i na atypicky uspořádané hlediště. Čerství vítězové mezinárodních cirkusových cen (ICA) se v Praze zastaví na své evropské šňůře od 17. do 20. listopadu.

Gravity & Other Myths z australské Adelaide sbírají významná ocenění na nejprestižnějších světových festivalech.“Konečně můžeme po delší době přivítat zpátky na Jatkách tuhle vynikající partu od protinožců. Jsou to skuteční akrobatičtí virtuosové, jedni z nejlepších světových akrobatů vůbec. Show, kterou přivezou k nám na Jatka, bude bavit celou rodinu,” uvedl Štěpán Kubišta, ředitel Jatek78. Kubišta zároveň upozorňuje na to, že se kulturní instituce v posledních dnech perou s obrovským poklesem návštěvnosti. “Není divu, ne každému se chce za současných podmínek a nálady ve společnosti navštěvovat divadlo. My můžeme naše diváky ujistit, že plně dodržujeme veškerá bezpečností opatření vyžadující bezproblémový průběh akce a doufáme, že si tuto výjimečnou příležitost nenechají ujít a najdou si k nám cestu,” dodává.

A Simple Space je dynamická podívaná, která umí zahrát i na jemnou notu. Jak už název napovídá, obvyklá divadelní strojenost je jí cizí. Místo výrazného líčení, kostýmů, osvětlení či náročné scénografie se Australané vydávají jiným směrem. Publiku nic neskrývají, naopak jej přivádí do těsné blízkosti a ukazují mu zákulisí celého představení. Pro inscenaci proto vytvořili specifické sezení, kde je část diváků usazena přímo na jevišti. Precizní výkony umělců a dokonalou choreografii doprovodí strhující rytmy bicích.

Do industriálního prostoru Jatek78 v Pražské tržnici se australští akrobaté vrací po třech letech. V červnu 2018 tu uvedli vyprodané představení Backbone. V lednu 2022 dorazí další hvězdy světového nového cirkusu – Barcode Circus Company z Kanady s jejich show Sweat & Ink.

 

Magdaléna Novotná

pro Taneční magazín

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..