Do ŠACHTY!

Ale nikoli do Ostravy či Kladna, nýbrž do Holešovic, tedy Prahy 7,  na festival „Performance Crossings 2021“

Zveme vás na pátý ročník mezinárodního festivalu performance artu „Performance Crossings 2021“, který se uskuteční od 20. do 22. května v galerii „Šachta“ v pražských Holešovicích a okolí.

Podobně jako minulý rok jsme nuceni v rámci programu hledat okliky, alternativní cesty a experimentující přístupy jak prezentovat tvůrce a tvůrkyně, jak vytvářet prostor pro vzájemné setkání umělecké komunity a publika. Vnímáme, že poslední měsíce byly extrémně náročné ať už ekonomicky, psychicky či sociálně a uvědomujeme si křehkost naší situace, kdy jsme si odvykli sdílet fyzické prostory a umělecké události.

Letošní program tak koncipujeme ve dvou fázích. V první, která se uskuteční od 20. do 22. května 2021, se budeme soustředit společně s lokálními umělci a umělkyněmi na znovunalezení společného prostoru a našich schopností věnovat pozornost živému umění a sobě navzájem.

To je však pouze polovina celé akce.

Druhá fáze festivalu se pak uskuteční 20.–22. července 2021 a za přítomnosti mezinárodních hostů. Zaměří se na rozšiřování našich horizontů, navazování nových vztahů a opravování potrhaných sítí a struktur.

Program a další informace naleznete na: facebookové události.

Vstupné je dobrovolné.

Akci spolupořádá: Studio Alta a Holešovická Šachta a koná se za finanční podpory: Ministerstva kultury ČR, Magistrátu Hlavního města Prahy, Art District 7, Státního fondu kultury ČR a Česko-německého fondu budoucnosti.

Sdílet

Kontakt: Performance Crossings,

performance.crossings@gmail.com

Web: www.performancecrossings.com

                                              

                    

IDU

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..