Festival Tanec Praha letos jinak

V roce 2020 uvidímě to nejlepší z české scény

Festival Tanec Praha je již v plném proudu!

Doba koronavirová přináší řadu změn a Festival Tanec Praha pružně reaguje. Po dlouhé nejistotě je konečně rozhodnuto – festival bude! Sice ještě musíme stále počítat s rouškami, rozestupy, omezeným počtem účastníků a také žádné občerstvení v divadlech, ale  o umění samotné nepřijdeme. (Ostatně věci se každým dnem mění, takže roušky zřejmě již odložíme a občerstvení bude!)

Většina zahraničních umělců nepřijede, jejich představení se přesouvají na rok 2021, ale také poslední týden v září již můžeme očekávat představení, která v červnu proběhnout nemohla. Ostatně duch pandemie byl přítomen  i na tiskové konferenci, tentokrát poprvé v historii proběhla on-line.

Ředitelka Festivalu Tanec Praha Yvona Kreuzmannová poděkovala ministru kultury, že resortu  velmi pomohl v nelehké době a nedovolil jeho  kolaps, situace umělců je skutečně obtížná. Ne všechny země se zachovaly obdobně a Praha může jít příkladem, dává  naději i ostatním. Yvona Kreuzmannová současně také podotkla, že ne všechny kraje v ČR dávají dostatečné dotace pro záchranu kultury.

Taneční publicistka Nina Vangeli řekla jasně: „Přijďte se podívat na letošní festival, jinak byste neměli o čem vykládat jednou svým vnoučatům!“

Takže čtenáři – neváhejte!

 

Eva Smolíková

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..