Světově proslulý choreograf WILLIAM FORSYTH v Praze

TANEC PRAHA přiveze světovou hvězdu – Williama FORSYTHA!

Mezinárodní festival TANEC PRAHA odhaluje události! 32. ročník Mezinárodního festivalu současného tance začíná 29. května a končí 25. června. Do Čech přiváží dílo světově proslulého choreografa Williama Forsytha A Quiet Evening of Dance, které snoubí svět baletu s moderními směry. Forsythem bude festival TANEC PRAHA slavnostně zakončen 24. a 25. června v Hudebním divadle Karlín, zatímco jeho zahájení se zhostí italská choreografka Silvia Gribaudi s inscenací Graces 1. – 3. června v divadle PONEC. Tradičně přivítá umělce z Evropy i zámoří, a to nejen v Praze, ale i více než 20 obcích v České republice. Vstupenky na obě události jsou již v prodeji, do konce února si je zájemci mohou koupit za zvýhodněnou cenu.

Jsme nadšeni, že se k nám přesně po 20 letech vrací jedna z největších osobností choreografického světa, William Forsythe. V roce 2000 tu byl se slavným Frankfurtským baletem a vyvolal vlnu nadšení,” říká Yvona Kreuzmannová, ředitelka a zakladatelka Tance Praha z.ú., a pokračuje: „Ve svém celoživotním díle dokáže nádherně propojit svět klasického baletu se současnými trendy, které v jiných případech publikum někdy i rozdělují. Co mě na jeho novém díle skutečně fascinuje, je jemný pohybový humor, který náš divák dokáže ocenit. Humor a notná dávka sebeironie jsou vlastní i Silvii Gribaudi, pro kterou se nám podařilo zajistit malé turné, jež začne ještě před pražským zahájením v Brně.“

William Forsythe

Vstupenky na obě události jsou k dispozici na pokladně divadla PONEC nebo na www.goout.cz. Pro první zájemce zvýhodněné vstupné do konce února!

Další program festivalu bude odhalován postupně.

www.goout.cz

Více informací na:www.goout.cz

www.tanecpraha.cz

https://www.facebook.com/tanecpraha

https://www.instagram.com/tanecpraha

 

Trailery k Událostem sezony:

https://drive.google.com/open?id=1pGXsFD9ShpnnYdv-3EFjv9tnVANok3UH

https://drive.google.com/open?id=1og60_fn98nOQ5rMtVDJQZBltsGp-emig

Kateřina Kavalírová
pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..