CIRK LA PUTYKA na stříbrném plátně

Jedinečný filmový zážitek k divadelnímu výročí souboru

Pro divadlo Cirk La Putyka přichází v letošní sezóně hlavní část oslav desátého výročí od založení souboru. Ke svému kulatému výročí Cirk La Putyka připravil příznivcům, vedle tradičně nabitého programu na Jatkách78 a mnoha hostování po České republice, řadu dalších projektů.

My se však nyní zaměřme zejména na projekty filmové.

Hned v říjnu přichází do českých kin strhující filmový záznam loňského představení Up End Down Symphony!” s živým hudebním doprovodem Filmové filharmonie.

Inscenace „Up End Down” měla premiéru jako druhá v pořadí v roce 2010 v pražské La Fabrice a v tom samém roce získala tato novocirkusová báseň o andělech a lidech Cenu Divadelních novin.

Zcela nový zážitek nabídlo uvedení tohoto představení s živým hudebním doprovodem čtyřiceti pětičlenné Filmové filharmonie v prosinci 2018. Při této příležitosti vznikl filmový záznam, který překračuje kvality obvyklého divadelního dokumentu a obstojí sám o sobě na velkém plátně.

Rostislav Novák, mladší

Díky nezvyklým a blízkým záběrům na herce i akrobaty a skvělému zvuku jsou diváci vtaženi do děje, jakoby seděli v divadle v první řadě.

Up End Down Symphony“ bude k vidění na filmovém plátně v českých kinech v říjnu a listopadu. Již nyní se mohou těšit diváci v Českých Budějovicích, Jičíně, Humpolci, Kolíně, Řevnicích, Napajedlech, Šumperku, Boskovicích, Žamberku, Slaném, Uherském Hradišti či Jablonci nad Nisou. Další kina jsou v jednání, nejaktuálnější informace na www.laputyka.cz nebo www.prenosydokin.cz.

TANEČNÍ MAGAZÍN viděl tento film v předpremiéře a pouze může doporučit.

Naživo jako představení se pak „Up End Down Symphony“ vrátí na Jatka78 v letošním prosinci.

Jiří Sedlák

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..