„Žižkov Parade“ bude parádní!

Žižkovská lokální přehlídka pouličního a loutkového divadla, klaunerie, divadelního vyprávění, mikromagie s kartami a francouzských šansonů.

Nultý ročník pouliční divadelní přehlídky „Žižkov Parade“ se odehraje v Mahlerových sadech, pod Žižkovskou věží ve dnech 4. až 14. září 2019. Přehlídka představí malé české divadelní soubory a sólisty, provozující pouliční představení – klaunerie, loutkové divadlo pro malé i velké, pantomimu, mikromagii, francouzské šansony a další představení.

Iniciátorem přehlídky je režisér, herec a scenárista Martin Učík, emeritní člen Divadla Komedie MDP (1994–2002) zakladatel Bohnické Divadelní Společnosti, duchovní otec, iniciátor a stavitel Studia Citadela (do r. 2008).

Bohnická Divadelní Společnost ® – original sídlí od roku 2008 na Žižkově. V prostředí této městské čtvrti se zapojuje do místních aktivit, například: „Žižkovská noc“, „Žižkovské mezidvorky“, „Zažít město jinak“ a další. Firma TOWER PARK PRAHA nabídla bezúplatně hrací prostor. Jde o malý přírodní amfiteátr na konci parku, u mateřské školy „PANDA“.

Martin Učík

Bohnická Divadelní Společnost ® – original sehraje původní maňáskovou hru „Ufoun je kamarád“, ve které se objevuje prvek sci-fi příběhu a dobře tak koresponduje s futuristickou žižkovskou věží, připomínající vesmírnou loď, což bylo i prvním impulzem k hraní pod věží.

ŽIŽKOV PARADE se odehraje od 4. až 14. září 2019 (s pauzou od 7. do 10. září). Tato pauza je zatím předpokládaná, při velkém zájmu se může hrát i průběžně a živelně. Pouliční přehlídka bude expandovat i na nám. Jiřího z Poděbrad.

Přehlídku zahájíme ve středu 4. září 2019 v 16.30 divadelním průvodem na nám. Jiřího z Poděbrad, s ochutnávkou programu. V 17.00 začne v malém přírodním amfiteátru první představení. Amfiteátr se nachází v Mahlerových sadech, hned vedle mateřské školy „PANDA“, Fibichova 2.

Program a detailní plán začátků představení se právě připravuje. Hrát se bude v plánovaných dnech vždy odpoledne, v 17.00 a 17.30. Vstup na představení zdarma. Dobrovolné příspěvky „do klobouku“ jsou vítány.

Účastníky přehlídky prozatím jsou:

Klaun Bailo“ (pouliční klaun a improvizátor) FB@petr.biel

Klaun Bailo

Rodinné divadlo – St. Exupéry: Malý princ“ (nízkoprahové sociální loutkové divadlo) www.rodinnedivadlo.cz 


Loutkové Divadlo Kalupína – H. Sachs: Kramářova nůše“
http://www.skaagency.cz/divadlo-kalupinka/


Bohnická divadelní společnost ® – M. Učík: „Ufoun je kamarád“ (maňáskový sci-fi thriller)
www.bohnicka.eu  

Petr Kasnar – mikromagie s kartami www.kouzelnik.com


Přemysl Bukovský – „Punch a Judy“
(maňásci) www.bukovsky.improvizace.cz

Jessica May – CaféBaret + Petr Novák (akordeony, fr. šansony) FB@JessicaMayLive

I nadále zveme ke spolupráci další profesionální soubory a soubory sociálního a terapeutického divadla. Omezuje nás jen limit finančních zdrojů. Chceme mísit umělecky zajímavé sociální a terapeutické divadelní soubory s profesionálními.

Harmonikářka Jessica May

Přehlídka by měla mít lokální charakter, primárně je určena pro publikum Prahy 3, ale s přesahem do celé Prahy a přilehlé Zeměkoule.

Má-li někdo zájem se k nám připojit, nechť se ozve na telefon: 777 64 84 02, e-mail:  bohnicka.divadelni@gmail.com

Tuto akci a celoroční činnost BDS ® (original) podpořilo Hlavní město Praha, celoroční činnost BDS ® z. s. podporuje Praha 3.

POŘADATELÉ:

Bohnická Divadelní Společnost ® (original) z. s.

Stop Zevling Foundation z. s.

Martin Učík – Agentura DeBakl

Tower Park Praha – Orathea s. r. o.

PARTNEŘI:
Scénografie s. r. o., Tisk Žižkov.

TANEČNÍ MAGAZÍN

3 komentáře u „„Žižkov Parade“ bude parádní!“

  1. Dobrý den,
    děkujeme velice za zveřejnění upoutávky.
    Máme tam ale několik chybiček.
    Na fotce není Martin Učík, ale Martin Ucik, můj jmenovec z Californie.
    Na našem festivalu nevystoupí jmenovec prezidenta, ani divadlo Dam Dam. Asi se to plete s přehlídkou Žižkovská louka.
    Děkujeme za opravy. Martin Učík.

    1. Dobrý den,
      děkuji za upozornění, omlouvám se. Fotografie vyměněny za správné! A vyhozeno to divadlo jmenovce prezidenta Antonína Novotného!
      Ale to divadlo jmenovce prezidenta máte i na Vašem Facebooku!
      Tak možná si opravte zase naopak Vy.
      S pozdravem
      MICHAL STEIN

  2. Milý pane Steine, máte pravdu, máme tam jednoho kamaráda, Tondu Novotného. To mi nedošlo. Když já už vidím jen toho našeho ruského bohatýra, slunce naše jasné, co srazí, jedinou ranou, celou láhev vodky na kolena! Málem bych na soudruha prezidenta Tondu Novotného, zapomněl!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..