Kulatý stůl SE.S.TA – „Choreografovat teď“

Již poslední srpnovou neděli v prostorách Národní galerie v pražském Veletržním paláci

SE.S.TA zve na Kulatý stůl v rámci doprovodného programu Rezidence pro choreografy s koučinkem. V neděli 25. srpna 2019 od 13 hodin ve Veletržním paláci v Praze.

Kulatý stůl s názvem „Choreografovat teď“ zve mezinárodní hosty – choreografy, tanečníky, umělce, teoretiky k prezentaci dvou přednášek o reflexi stavu současné choreografie na domácí i mezinárodní scéně. Přednášky proběhnou v kombinaci s řízenými diskusemi v interakci s pozvanými profesionály taneční a výtvarné scény i s širokou veřejností.

Lektorka Kathy Casey

Kulatý stúl se uskuteční v neděli 25. 8. 2019 v prostorách Korza Národní galerie v Praze a bude pokračovat prezentací Work in Progress z Rezidence pro choreografy s koučinkem v prostorách expozic Národní galerie Praha ve středu 28. 8. 2019. Překlad zajištěn.

Valentina Desideri

PROGRAM
13.00–14.00 Přednáška Kathy Casey (CA)
14.00–15.00 přestávka
15.00–16.00 Přednáška Valentina Desideri (IT/NL)
16.00–16.30 přestávka
16.30–18.00 Kulatý stůl: Choreografovat teď

Kathy Casey: Co to znamená být nápomocný?

Kanadská tanečnice, choreografka, dramaturgyně a umělecká ředitelka Montreal Danse Kathy Casey bude hovořit na téma Co to znamená být nápomocný? Bude mluvit o roli dramaturga v procesu tvorby a představí různé cesty, jak tento úkol naplňovat.

Ve Veletržním paláci se bude prezentovat i Zuzana Žabková

Další účastníci diskuze:
SE.S.TA: Marie Kinsky a Zuzana Žabková
Účastníci rezidence: Elena Iachininoto (NL), Johana Pocková, Pocketart (CZ), Laura Brechmann, with Collaborators: Marlene Ruther, Giulio Hesse (DE), Tomáš Janypka (SK/CZ), Sara Bocchini (IT)

Více na: www.se-s-ta.cz

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..