Otáčivá scéna v Českém Krumlově dnes premiérově

Jihočeské divadlo z Českých Budějovic připravilo do podmanivého prostředí zámeckého parku hned dvě premiéry. Konkrétně balet a operu. Na balet se můžete těšit hned dnes večer.

V letošním roce nás na otáčivém hledišti v Českém Krumlově čekají dvě novinky. A to konkrétně: baletní pohádka na špičkách „Šípková Růženka“ 24. 7. 2019 a orientální pohádka v italské opeře „Turandot“ 2. 8. 2019.  Ale i další reprízované programy budou zajímavé. Posuďte sami:

24. 7. – 28. 7. 2019

Šípková Růženka / P. I. Čajkovskij / Premiéra / baletní pohádka na špičkách

Jedna z nejkrásnějších pohádek převedená do nové taneční inscenace potěší nejen malé diváky, ale i jejich rodiče a všechny příznivce klasického baletu na špičkách. Společně se sólisty baletu JD se v této verzi Šípkové Růženky představí členové Bohemia Baletu a studenti Taneční konzervatoře hl. m. Prahy. Kostýmy i scénu vytvoří jeden z nejvýznamnějsích českých divadelních výtvarníků Josef Jelínek, choreografie se ujme Jaroslav Slavický, ředitel Taneční konzervatoře Praha a umělecký ředitel Bohemia Baletu.

2. 8. – 10. 8. 2019

Turandot / G. Puccini / Premiéra/ opera

Orientální pohádka v italské opeře
Příběh lásky prince Kalafa ke krásné, ale kruté princezně Turandot, která dávala svým nápadníkům hádanky a nechala je setnout, když je neuhodli, pochází původně ze sbírky perských pohádek Tisíc a jeden den. Libreto k opeře vychází ze zpracování tohoto námětu italským dramatikem Carlem Gozzim. Puccini komponoval Turandot s vědomým úsilím vytvořit své životní dílo v posledních letech života, kdy bojoval se smrtelnou nemocí, aniž se mu operu zdařilo dokončit. Finále se ujal jeho krajan Franco Alfano, v jehož zpracování vás čeká mimořádný zážitek v hudebním nastudování Maria De Rose a v hudební režii Tomáše Pilaře.

13. 8. – 17. 8. 2019

Rusalka / A. Dvořák / opera

Dvořákova nejkrásnější opera nezazní nikde lépe, než před Otáčivým hledištěm. Současné ztvárnění tohoto hudebního klenotu mělo svou premiéru v roce 2014 v režii jednoho z nejvýraznějších českých operních tvůrců Jiřího Heřmana a pod taktovkou generálního hudebního ředitele opery JD Maria De Rose. Tato inscenace se zařadila k nejoriginálnějším divadelním projektům před Otáčivým hledištěm.

20. 8. – 1. 9. 2019

Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) / M. Glaser, O. Šubrtová / česká komedie

Česká komedie o záletném králi Jindřichovi, jeho šesti ženách, zrádném rádci a královu dvojníkovi, který způsobil neuvěřitelné věci, patří k činoherním evergreenům před Otáčivým hledištěm už 15 let.

19. 6. – 8. 9. 2019


Ztracený svět / A. C. Doyle / dobrodružná podívaná pro celou rodinu
Kdesi v hlubinách amazonského pralesa se zastavil čas a vy ještě dnes můžete na vlastní oči spatřit obrovská, strašlivá zvířata z dob dávné prehistorie. Nevěříte? Toto je zpráva o úžasných dobrodružstvích, ve kterých se setkávají nejfantastičtější představy romanopisce s výsledky vědeckého bádání. Věk romantiky neminul. Chyťte si na Krumlově svého pterodaktyla!

Kontakty:

Pokladna / Telefon: +420 386 356 925
Hromadné objednávky / Telefon: +420 386 356 643

Lenka Cimlová – Ostrá

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..