Bomba v Brně v BuranTeatru!

Již poslední dubnový týden! Pozor, pouze v anglickém jazyce!! Bez překladu!!!

Kolumbijský performer tvořící na pomezí improvizace a fyzického divadla, klaun a mim Daniel Orrantia přijede poprvé do Brna. Od čtvrtka 25. 4. do neděle 28. 4. 2019 zde odučí tři workshopy a odehraje dvě představení – sólově, i ve spolupráci s The Randoms a Bafni.

WORKSHOPY A PŘEDSTAVENÍ S DANIELEM ORRANTIAOU 
/ WORKSHOPS AND SHOWS WITH DANIEL ORRANTIA
SHOW
Daniel Orrantia: VĚŠTEC / THE FORTUNE TELLER  

Daniel Orrantia & The Randoms: HŘIŠTĚ / THE PLAYGROUND

Daniel Orrantia: Věštěc

25. 4. 2019, 19.30

Od počátku věků se snažíme dozvědět, co na nás v budoucnosti čeká. Mluvili jsme s bohy, četli jsme nebeské konstelace a ptali jsme se na radu starších. V tomto představení vytvoříme vizi budoucnosti. Společně. Věříce naší intuici a hledajíce různá znamení se ponoříme do tohoto neznámého prostředí. Umění věštění se skrývá uvnitř každého z nás. Je potřeba ho jen probudit… V sólové improvizační show Daniela Orrantia.

Daniel Orrantia & The Randoms: Hřiště

26. 4. 2019, 17.00–20.00

Hřiště jako místo pro hru a oživení představ a příběhů. Místo, kde se pravidla vytváří v průběhu hry a kde je možné všechno. Právě takovým hřištěm se stane jeviště, na kterém se potká Daniel Orrantia s Bárou Herucovou, Petrou Andrášik a Tomášem Andrášik z brněnského uskupení The Randoms. Čeká nás neopakovatelná čistá improvizace, která vznikne a zanikne přímo před vašima očima. Nenechte si to ujít.

WORKSHOP
Hravost / Playfulness

27. a 28. 4. 2019, Sobota / Saturday 10.00–17.30 + neděle / Sunday 10.00–14.00

Ve hře je možné všechno. V přátelské a bezpečné atmosféře budeme společně hledat způsoby, jak si popustit uzdu a objevit svět nekonečných možností v rámci hry. Objevíme radost v riskování a v hledání hravých způsobů, jak si užívat zhoršování situace pro účely hry.

Daniel Orrantia

WORKSHOP
Kompozice: Používání jevištního prostoru / Composition: Using Space on Stage

27. 4. 2019, 19.30

Divadelní představení se odehrávají v třídimenzionálním prostoru. Způsob, jakým k tomuto faktu performeři přistoupí, přímo a výrazně formuje vše, co na jevišti komunikují. Budeme zkoumat, jak různě se dá prostor přetvářet a manipulovat a jak je možné v improvizovaných představeních pracovat s vyjádřením díky dvoudimenzionálním reprezentacím – obrazům. Prostřednictvím tohoto zkoumání vytvoříme nástroje pro hru a transformaci práce s jevištěm za účelem vytvoření většího divadelního zážitku.


SHOW
Daniel Orrantia & Bafni: Medvídci z Bogoty / Teddy Bears from Bogota

28. 4. 2019, 17.00–20.00

Když Bafni poprvé před třemi lety v Německu viděli na jevišti Daniela Orrantiu, kolumbijského improvizátora z Bogoty, učarovala jim jeho čirá hravost. Viděli ho také ve Finsku, a teď jsou nadšení, že s ním budou vystupovat tady, v Brně. Co se stane, když se smíchá Brno a Bogota, Bafni a Daniel? To uvidíte 27. dubna 2018 v Buranech!

Bafni + Bogota + BuranTeatr! Základem tohoto představení bude čistá, tentokrát křišťálově čistá improvizace s jihoamerickými tóny.

WORKSHOP
Hravost / Playfulness

Ve hře je možné všechno. V přátelské a bezpečné atmosféře budeme společně hledat způsoby, jak si popustit uzdu a objevit svět nekonečných možností v rámci hry. Objevíme radost v riskování a v hledání hravých způsobů, jak si užívat zhoršování situace pro účely hry.

Všechna představení a workshopy s Danielem Orrantiaou jsou v angličtině bez překladu. Pokud máte jakékoli otázky, pište na e-mailu:  herucova@buranteatr.cz 

Kdo JE?

DANIEL ORRANTIA (COL)

Jak se charakterizuje sám? Moje tvorba se pohybuje na pomezí improvizace a fyzického divadla, přičemž do ní vnáším prvky klauna, mima, komixu a malby jako vyjadřovacích a storytellingových prostředků. Věnuji se vedení workshopů a režírování představení s různými skupinami a na festivalech po celém světě. Také vedu workshopy designu pro základní a střední školy v různých zemích a s dětmi z rozličných sociálních podmínek. Jako performer jsem procestoval svět s představením Speechless – improvizovanou show beze slov. Založil jsem a vedu společnost PICNIC, která se specializuje na vytváření autorského a kolaborativního divadla s umělci přinášejícími své zkušenosti z různých uměleckých oborů. Společně se svým týmem jsem založil a řídím MonkeyFest – každoroční improvizační festival, který se v Kolumbii koná od roku 2011.“

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..