ZUŠ B-Art otevírá své dveře všem!

Kdy? Počátkem dubna! Kde? Ve Valašském Meziříčí.

Valašské Meziříčí neznamená v oboru tance pouze populární festival TANEC VALMEZ. Již brzy, v „pracovním“ týdnu od 8. 4. do 12. 4., se tam otevřou dveře Základní umělecké školy pro veřejnost. Během tohoto týdne otevřených dveří se mohou přijít rodiče a děti  podívat do hodin zdejší ZUŠ B-Art. Tato progresívní  škola nabízí širokou škálu předmětů tanečního a hudebního i dramatického oboru.

V hudebním oboru se žákům věnuje tým pedagogů a muzikantů se zkušenostmi z mnoha hudebních žánrů – klasické, hudby, popu, rocku i dalších odvětví pestré hudební palety. Díky této zkušené pedagogické sestavě nabízí škola moderní a nová odvětví. K výuce přistupuje individuálně, nabízí moderní výukové materiály a postupy, snaží se rozvíjet fantazii, tvořivost, dbá na schopnost souhry s dalšími hudebníky a na vzájemnou spolupráci napříč studijními zaměřeními.

V rámci tanečního oboru nabízí ZUŠ komplexní vzdělávání ve vlastním propracovaném výukovém programu obsahujícím klasický a moderní tanec. A to zejména jako umělecké zaměření vyžadující dlouhodobou a vysoce odbornou průpravu se zřetelem na současné taneční styly. Žáci se v průběhu studia vzdělávají v předmětech: přípravná taneční průprava, taneční gymnastika a akrobacie, klasický tanec a tanec na špičkách, moderní tanec, pohybová výchova současných trendů v tanci (break dance, street dance). Vzdělávací program ZUŠ umožňuje pedagogům specializovat se na dané taneční styly a v nich účelně propracovat metodiku i uplatňovat individuální přístup k dětem. Vyústěním této formy výuky bývá výběr do uměleckého souboru s celoročním tanečním programem vystoupení.

Poslední rok nabízí škola také literárně dramatický obor. Základem výuky Literárně-dramatického oboru jsou tvořivé činnosti – dramatické, mluvní, pohybové, slovesné, vybavující žáky potřebnými dovednostmi pro přirozený, kultivovaný projev. Snaží se vytvářet herecké zkušenosti v rámci přípravy dramatického tvaru a také v rámci intenzivní interakce s divákem.

Detailní nabídku základní umělecké školy ve Valašském Meziříčí najdete na webu školy: http://www.b-artskola.cz

Dále na sociálních sítích: https://www.facebook.com/ZusBart/

 Foto: archiv školy 

Petr Šafránek

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..