Kulatý stůl SE.S.TA v ALTĚ

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA zve ke kulatému stolu na téma pedagogika tance. Kdy a kde: 3. března 2019 od 18.00, Studio ALTA, Obývák, Praha 7-Holešovice

Kulatý stůl je závěrem Pedagogického semináře, jehož lektory jsou Jean-Christophe Paré (FR) a Anna Sedláčková (SK), dále budou přítomni Marie Kinsky (ředitelka Centra choreografického rozvoje SE.S.TA) a účastníci semináře – taneční pedagogové, choreografové a studenti HAMU. To vše proběhne v neděli 3. března 2019 od 18.00, ve Studiu ALTA, Obývák, Praha 7-Holešovice.

Diskutovat budeme o různých přístupech k taneční výuce ve Francii, na Slovensku a v Čechách. Budeme si klást otázky: Jak pracovat v hodinách tance s kompozicí, s náhodou a s analýzou pohybu? Jak podporovat vlastní kreativitu žáků?

Kulatý stůl navazuje na představení z programu Studia ALTA. 

Ta, která má všechny hlavní aktivity – nejen kulatý stůl – centra choreografického rozvoje SE.S.TA na svědomí – Marie Kinski


Kulatý stůl je otevřen úplně všem zájemcům z řad veřejnosti, není třeba si jakkoliv rezervovat místo, stačí prostě dorazit. 

Anna Sedláčková

Slovenská tanečnice, pedagožka a choreografka. Vyučuje na bratislavské VŠMU současné taneční techniky a studuje na The School for Body Mind Centering (BMC) v USA. Založila pohybové studio Dvorana a spoluzakládala Asociáciu súčasného tanca. Pro svou skupinu
AS Project vytvořila řadu představení: např. BMExpress, Ako sme sa zmizli, Bratislavské tangá. Pracovala na mnoha mezinárodních tanečních projektech na Slovensku, v USA a v Holandsku. Specializuje se na aplikaci BMC pro rozvoj malých dětí, založila a řídí asociaci Babyfit a zároveň také vyučuje na bratislavské VŠMU. SE.S.TA ji zve pravidelně do Prahy, aby zde, v posledních letech v úzké spolupráci se Sophie Billy, vedla pedagogické stáže zaměřené na taneční výuku malých dětí.

Jean-Christophe Paré

Má bohaté praktické umělecké zkušenosti prvního tanečníka pařížské Opery, interpreta a choreografa současných experimentálních děl, zároveň̌ má teoretické znalosti pedagogiky a výzkumu funkční analýzy pohybu. Působil jako generální inspektor pro taneční obor francouzského ministerstva kultury, pedagog na univerzitách a v současnosti je ředitelem Státní konzervatoře v Paříži, což mu umožňuje velké znalosti tanečního prostředí a jeho směřování. Jeho velkým talentem je schopnost vnášet do kreativního procesu filozofický pohled. Jean-Christophe poskytuje přesné a zároveň různorodé údaje, citlivě přizpůsobené specifickému osobnímu výzkumu. Se SE.S.TA spolupracuje již od roku 1999 a od té doby dává k dispozici své umělecké i intelektuální kapacity pro vysoce kvalitní pedagogický rozvoj tance v České republice.

Pedagogický seminář

Již tradičně na jaře pořádá Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA pedagogický seminář, který sleduje cíl obohatit know-how pedagogů díky užití know-how choreografů. Během semináře dochází ke sdílení nástrojů pro analýzu a k porovnávání různých pedagogických přístupů, systémů a filozofií.

Foto: archiv SE.S.TA

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..