Hlaste se na rezidenci do BuranTeatru!

Pozor! Pozor!! Pozor!!! Termín uzávěrky se blížíí!

Divadelníci a zájemci převážně z Moravy mají šanci!

ORGANIZÁTOR A PROGRAM REZIDENČNÍCH POBYTŮ:

Nezávislé divadlo BuranTeatr působí v Brně od roku 2005. Dosud uvedlo 52 premiér a na aktuálním repertoáru má 14 inscenací. Kromě vlastní divadelní produkce zaštiťuje a ve svém prostoru pořádá další kulturní aktivity (workshopy, výstavy, autorská čtení aj.). V roce 2011 se v Cenách Alfreda Radoka umístilo na 3. místě v kategorii Divadlo roku. BuranTeatr chce dlouhodobě podporovat a spolupracovat s českými i zahraničními umělci z oblasti scénického umění, kterým na základě výběrového řízení poskytuje třikrát ročně prostor pro rezidenční pobyt.


POPIS A PODMÍNKY POBYTU:

Rezidentem může být jednotlivec nebo skupina max. 5 osob připravující projekt z oblasti scénického umění. Rezidence bude zakončena veřejným výstupem (po dohodě např. work in progress, otevřená zkouška, workshop aj.). Rezident se zavazuje umístit logo BuranTeatru do všech tištěných i elektronických materiálů k projektu.

BuranTeatr poskytne rezidentovi prostor Zkušebny (6,5×6,5m, výška 3m, koberec) nebo Workshopového sálu (4,8×13 m, výška 3,5m, baletizol) a po domluvě s rezidentem zajišťuje techniku a technické pracovníky. BuranTeatr nehradí ani nezajišťuje dopravu, ubytování, stravu nebo náklady na vznik projektu (honoráře, rekvizity, kostýmy, scénografii apod.). BuranTeatr zodpovídá za organizaci a propagaci veřejného výstupu zakončujícího rezidenční pobyt.

PŘIHLÁŠKA:
Přihlášky zasílejte ve formátu PDF na E-mail:  vaskovicova@buranteatr.cz  s předmětem Rezidence_Pořadí-rezidence(1, 2 nebo 3)_Název projektu. Přihláška musí obsahovat: stručný popis projektu včetně soupisu tvůrčího týmu, specifikaci časových, prostorových a technických požadavků, návrh způsobu veřejného výstupu z rezidenčního pobytu, kontakt a volitelné přílohy (fotografie, videa, audiozáznam, scénář aj.).

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE:

K dispozici vám bude zkušebna nebo workshopový sál.Na rezidenční pobyt neexistuje právní nárok. Divadlo si vyhrazuje možnost rezidenci nerealizovat v případě, že žádná z předložených žádostí nebude v souladu s preferencemi divadla. Délka a podmínky jednotlivých rezidencí se mohou změnit. S žádostí o jakékoli další informace se obraťte na Simonu Vaškovičovou na T 773 633 933 nebo e-mailu vaskovicova@buranteatr.cz.

Další informace o divadle na www.buranteatr.cz nebo www.facebook.cz/buranteatr.

Délka trvání rezidence: 23. 4. až 7. 5. 2019

Termín uzávěrky: 15. 1. 2019

Zveřejnění výsledků výběru kandidátů: 30. 1. 2019.

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..