Kniha pohádek divadla MALÉhRY

Říkali nám, že musíme slevit ze svých představ…

Křest knihy pohádek a malých her (kniha se prodává společně také s vystřihovacím divadélkem) se uskuteční za přítomnosti tria MaléHry Báry Seidlové, Nikoly a Daniely Zbytovské v pondělí dne 21. ledna v 16:00 ve Werichově vile na pražské Kampě.
Kmotrem knihy je Petr Nárožný!
Křest se uskuteční za přítomností pozvaných hostů a to  z řad známých osobností, které dorazí v doprovodu svých ratolestí, těšit se můžeme na  Simonu Stašovou, Andreau Kalivodovou, Pavlínu Senić, Andreu Kerestešovou, také s pohádkami neodmyslitelně spojenou  Evičku Hruškovou a jiné hosty.

Divadlo MALÉhRY se zabývá vlastní tvorbou inscenací převážně pro dospělé, které hrají na domovské scéně v Divadle Bolka Polívky a po celé České republice, psaním textů, autorským čtením a radostí z bytí v naší krásné zemi. Tato kniha vychází jako druhá v pořadí po úspěšných pohádkách „JAK NA PŘÍŠERY“. Dětský pohled na svět a víra v zázraky, které se nedějí jen v pohádkách, je pro ně ne-odmyslitelnou součástí života a tvorby.

Nikola Daniela Zbytovská

Tereza Šmídová vystudovala typografii a grafický design. Hledá a nachází cesty mezi komercí a uměním, miluje hravou barevnost a chytrý minimalismus. Řídí se heslem “ Méně je více” společně s kolegou založila vlastní grafické studio “Soudva”. Pracuje a pracuje a pokračuje v praci i tehdy, kdy všichni kolem ní už odpočívají. Marcela Konárková POP-PAP Kreslí, skicuje a ilustruje, maluje na plátno i beton a vede pro malé i velké výtvarné kurzy. Miluje ilustrované dětské knížky. Tak dlouho si je prohlížela, až ji napadlo založit si vlastní vydavatelství POP-PAP, aby si mohla společně s dětmi hrát a tvořit krásné hravé knihy plné nápadů a ilustrací. Dává přednost obrázkům před písmenky a setkala se s divadlem Maléhry, které zase dává přednost písmenkům před obrázky. A tak spojili své záliby a díky tomu vychází “Pohádky a MALÉhRY”. Je možné cokoliv na světě! Kdyby to totiž nebylo možné, neexistovaly by ani představy o tom, že to možné je!

…… Říkali nám, že musíme slevit ze svých představ. “Takhle chcete vydávat dětskou knížku? A ještě s kartonovým divadlem? Děvčata, proberte se! To by bylo strašně drahý! To přece není potřeba! “

Daly jsme si “pauzu na kafe”…tak říkáme tomu, když situaci necháme volný průběh. V té pauze na kafe totiž může přijít zázrak! A přišel!! Jak jinak si vysvětlit, že shodou náhod se ocitne zakladatelka nového vydavatelství, které začalo vydávat dětské knížky s kreativním přístupem k tvorbě, u nás doma v obýváku! Kde se tam vzala? Odkud? …náhody neexistuji. Jsme prostě “shodou okolnosti” tam, kde máme být. V tuto chvíli u nás v obýváku…Zjistíme, že pro sebe vzájemně máme to, co hledáme.. A tak je tady kniha “Pohádky a Maléhry”, deset veselých pohádek, plných podivných pohádkových bytostí, spousta barevn&yacut e;ch obrázků a taky malé kartonové divadlo s loutkami, se kterými si každý může zahrát vlastní divadelní představení. Znáte Můvu, kredencové strašidlo, pohádkového dědečka, co vám splní za kousek chleba přání, čerty, co chodí do školy, nebo Emila- lesní strašidlo co se bálo strašit? Ne? Tak si o nich něco přečtěte v naší pohádkové knížce.”

Zahrát si vlastní divadlo pro kamarády, maminku, tatínka, babičku či dědečka bylo mým dětským snem. Malovala a vystřihovala jsem si různé postavičky a kulisy a vymýšlela příběhy, které by mým kamarádům udělaly radost a třeba je i rozesmály. Už jsem vyrostla, ale sen přetrval. Rozhodla jsem se, že ho splním nejen sobě, ale všem dětem, které si chtějí hrát. A tak jsme pro vás s Kájou, Nikolou, Bárou, Terezou a Marcelou vymyslely divadlo, které by vám mohlo udělat radost a s nímž jistě zažijete spoustu zábavy a legrace! Stačí trocha fantazie, pastelky nebo vodovky, nůžky, lepicí páska a špejle a potom už je na vás, jaký příběh si vymyslíte a kde si uspořádáte své první divadelní představení. Tak ať se vám to povede!

Daniela Zbytovská a celý tvůrčí tým:

Pohádky a MALÉhRY napsala DANIELA ZBYTOVSKÁ,   ilustrovala Karolína Stryková,  grafická úprava Tereza Šmídová,  vydává nakladatelství POP – PAP MALÉhRY produkce@divadlomalehry.cz www.divadlomalehry.cz POP-PAP marcela@pop-pap.cz www.pop-pap.cz

Michaela Lejsková 

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..