Gala večer v Mladé Boleslavi

Roztančené divadlo opět připravilo super show

Závěr tanečního klání proběhl 30. listopadu v beznadějně vyprodaném Městském divadle Mladá Boleslav.  Uskutečnil se zde již třetí ročník jedinečného slavnostního večera s názvem Roztančené divadlo III. aneb když herci tančí. Autory celého projektu, tanečníky Martina Šimka a Terezu  Řípovou, kteří společně s divadlem celou akci již potřetí organizovali, čtenářům TANEČNÍHO MAGAZÍNU představovat nemusíme.

Jako moderátoři večera se představili herec a umělecký šéf Petr Mikeska a moderátorka Světlana Witovská. Oba brali s humorem nenadálé či nechtěné situace,  které během večera nastaly,  a o to víc se diváci bavili a smáli.

I letos probíhala soutěž jak ve standardních tancích, tak v latinsko – amerických rytmech a hodnotila je porota, složená ze zvučných jmen – herečky Chantal Poullain a Dana Syslová,  herci Hynek Čermák, Petr Nárožný, Miroslav Šimůnek a Jan Maxián, režisér Jiří Vejdělek a ředitelka městského divadla Mladá Boleslav, Mgr. Janeta Benešová. Soutěžilo se ve třech kategoriích: Pomyslné třetí místo – Vítěz tipu (pro tanečníka či tanečnici, kteří získali nejvíce hlasů na základě hlasování prostřednictvím internetu a Boleslavského deníku). Pomyslné druhé místo – Vítěz diváků (hlasují přítomní diváci po odtančení všech tanců).  A pomyslné první místo – neboli Vítěz poroty.

V letošním ročníku zatančili herečka Sandra Černodrinská spolu s Jakubem Necpálem, kteří předvedli Quickstep a Rumbu. Herec Jakub Šafr s taneční partnerkou Zuzanou Šťastnou předvedli také Quickstep, doplněný o Sambu. Herečka Magda Hniličková si s tanečníkem Františkem Kopeckým zatančila Valčík a Jive. Herec Jakub Koudela s tanečnicí Veronikou Liškovou zatančili Waltz a Paso – doble. Herečka Marie Málková a její taneční partner Martin Šimek předvedli Tango a Sambu. A šestici doplnil herec Radek Valenta, který spolu s Terezou Řípovou zatančil také Tango a Cha-chu.

I letos musíme zdůraznit výkon Martina Šimka, který pro nápady nechodí daleko. V loňském roce se ukázal coby Hippies a sál řval smíchem, tentokrát nastoupil opět v paruce, coby stařičký dědeček, který se nechá strhnout hudbou a poté se objevil coby doktor, léčící pacientku, která onemocněla nakažlivou sambou. Samozřejmě u diváků tento pár vyhrál, protože Češi milují  smysl pro humor a umí ho ocenit.

Porota také předvedla  své taneční kreace, sál burácel smíchem, zrovna tak, jako při některém hodnocení tance (například Petr Nárožný: „Jste takový bledý. Kdyby ten tanec začínal výstupem z rakve…“ A moderátoři  upřesnili, že letos je porota nadmíru odborná.)

O hudební doprovod večera se postarala kapela Gin in Jam, která  připravila posluchačům skvělý zážitek.

Generálním partnerem celé akce byla společnost Ško-energo, která také věnovala hlavní cenu večera – týdenní pronájem vozu Škoda Karoq.

A vítězové letošního ročníku?

Pomyslné třetí místo, tedy kategorii Vítěz tipu obsadili herec Jakub Koudela s tanečnicí Veronikou Liškovou.

Pomyslné druhé místo, tedy cenu diváků v sále, získala herečka Máša Málková s tanečníkem Martinem Šimkem.

A pomyslné první místo, tedy cenu poroty, si odnesl herec Jakub Šafr s taneční partnerkou Zuzanou Šťastnou.

Diváci odměnili všechny účastníky soutěže dlouhým standing ovation.

Text: Denisa Kábrtová, Eva Smolíková

Foto: Eva Smolíková

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..