Fenomenální JORDI GALÍ opět v Trojském zámku v Praze!

Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA ve spolupráci s Galerií hlavního města Prahy opět pozvalo do Prahy katalánského tanečníka, performera a pedagoga Jordi Galího. Můžete se na něj těšit hned dvakrát!

GHMP vás srdečně zve na doprovodný program „Pavillon Fuller“, který pořádá ve spolupráci s Centrem choreografického rozvoje SE.S.TA

18. 9. od 19ti hodin

23. 9. od 15ti hodin

Praha 8, Trojský zámek, exteriér

Pavillon Fuller představuje interakci tance, prostoru a architektury. Zkoumá jejich vztah skrze jednoduchou instalaci sestávající ze dřeva a lehkého lanového systému, zve k setkání, k dialogu a stává se součástí veřejného prostoru. „Pavillon Fuller „odkazuje na dílo Richarda Buckminstera Fullera, architekta a otce zakladatele tensegrity, principu aplikovaného v konstrukční logice Pavillonu.

Na šest metrů vysoké instalaci pracuje sám autor, katalánský tanečník a choreograf Jordi Galí, společně s dvanácti dobrovolníky z řad umělců i široké veřejnosti několik dní. Vyvrcholení celého projektu se stane součástí komponovaného programu Pavillon Fuller, který zahrnuje kurátorský úvod do principů Pavillonu, finální část jeho stavby jako performance a na závěr i možnost si pod vedením samotného Jordiho Galí některé jeho přístupy vyzkoušet, to vše v zahradách Trojského zámku.

Právě v úterý 18. září a v neděli 23. září uvedeme závěrečnou fázi stavby „Pavillonu Fuller“ ve formě performance.

Foto: SE.S.TA

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..