OSAMĚLOST KOMIKSOVÝCH HRDINŮ

Divadelní comic-con

Buď ve střehu. Nespi. Pracuj na sobě. Mysli na ostatní, ne na sebe. Sportuj a odpočívej. Zároveň! Čti. Studuj. Zdokonaluj se. Nikdy se nezastavuj. Zapomeň na bolest. Fyzickou i psychickou. Bolest pro tebe neexistuje. Protože když se svět řítí na pokraj zkázy, koho kurva zajímá, že Batmana bolí hlava?

Na konec roku si Divadlo NoD připravilo první premiéru tvůrčího týmu Janek Lesák & Natálie Preslová. Inscenace s názvem Osamělost komiksových hrdinů se poprvé odehraje v úterý 12. prosince 2017 od 19:30. Časosběrná dokumentární inscenace otevírá třinácté komnaty nejslavnějších komiksových hrdinů – Batmana, Supermana, Catwoman a Hulka. Na tyto ikonické postavy se podíváme z úplně jiného pohledu, než jaký nabízí barevné obálky komiksových sešitů nebo americké filmové trháky.

„American psychological society (APS) vydala v roce 2017 studii, která dokazuje, že cca 70% lidí sní o tom, že jsou superhrdinové. Ze stejné studie vyplývá, že ještě vyšší procento superhrdinů sní o tom, že jsou lidmi,“ uvádí režisér Janek Lesák.

„Na postavách superhrdinů nás moc nezajímají problémy se zachraňováním světa. Všichni víme, že vytáhnout lidi z hořícího paneláku je těžké. Pátráme po závažnějších problémech jejich každodenních životů, po tom, proč pláčou ráno v koupelně, protože jim pořád nepřišla odpověď na smsku, odeslanou předchozí večer, nebo proč nedokážou přestat myslet na svojí práci, a to ani ve tři ráno, kdy by skutečně potřebovali spát.“ říká dramaturgyně Natálie Preslová a dodává: „To, že jste zrovna náhodou Superman ještě neznamená, že to máte v životě jednodušší.“

Umělecké vedení Divadla NoD přizvalo ke spolupráci na této inscenaci čtveřici herců, se kterou plánuje spolupracovat na všech následujících domácích premiérách Divadla NoD – Lumíru Přichystalovou, Jana Strýčka, Martina Cikána a Láďu Kardu, absolventy KALD DAMU. Výběr stálých herců souvisí s proměnou Divadla NoD ze stagiony na divadlo s pravidelnou vlastní tvorbou.

Premiéra: 12. 12. 2017 od 19:30
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/osamelost-komiksovych-hrdinu/uyrb/

I. repríza: 19. 12. 2017 od 19:30
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/osamelost-komiksovych-hrdinu/vyrb/

Honza Urban

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..