LETNÍ LETNÁ opět zabodovala

Koncem léta se Taneční magazín účastnil mnoha vystoupení festivalu Letní Letná, jemuž patřil bezmála druhá polovina letošního srpna i začátek září. Poohlédněte se s námi za nejlepšími projekty.

Již čtrnáctý ročník festivalu „LETNÍ LETNÁ“ přinesl do Prahy dobrou náladu, jedinečné domácí i zahraniční vystupující… Ale také: množství akrobatického, klaunského, ale i čím dál více divadelnického a muzikálového umění. A co dále? Stále více programů a atrakcí pro ty nejmenší, neboť to koneckonců ke správnému cirkusovému umění patří.

Tento článek nechce hodnotit, zda umělecky kvalitnější byl „vousatý“ kanadský Cirque Alfonse se svým představením „Barbu“ anebo belgický Collectif Malunés se svou výraznou troškou do mlýna pod názvem „Forever happily…“? Anebo španělský Escarlata Circus s titulem „Devoris Causa“? Popřípadě představení „Kolaps“ od domácího Losers Cirque Company? Či dětské „Kyklopky“ od divadelního dua s půvabným názvem KaKá? Anebo mezinárodní projekt „Bestiárium“?

 

Nic nelze – na úkor jiného – vyzdvihovat! Všichni zúčastnění přinesli na LETNÍ LETNOU originalitu, vlastní styl a pohled, entuziasmus a zdravý náboj. To vše, jak je tomu po třináct let ostatně pravidelně na konci prázdnin zvykem, přineslo do Prahy, konkrétně její sedmé městské části, opravdu velký a málokde opakovatelný dárek pro diváky.

 

Na čtrnácté LETNÍ LETNÉ toho bylo k vidění opravdu mnoho. A až na výjimky protentokrát i přálo všem – účinkujícím, pořadatelům a zejména divákům – počasí. Přeháněk bylo letos opravdu minimálně. A pokud už nějaké přišly, tak se (věrny svému jménu) zase rychle přehnaly pryč.

 

Velký zájem těch nejmenších si právem vybojovali zdravotní klauni. Tento bohulibý projekt dostal letos na Letné zelenou a patřil mu i jeden srpnový víkend. Děti si pochvalovaly – kromě samotných představeních – řadu výtvarných dílniček, originální taxík s kozou i netradiční bazárek. A mnoho a mnoho dalšího.

 

Speciálně náš TANEČNÍ MAGAZÍN uvítal výbornou spolupráci s tiskovou manažerkou festivalu Lucií Čunderlíkovou. Nic pro ni nebylo složité ani neřešitelné. Drobně vzniklé problémy vždy vyřídila k všestranné spokojenosti. Navíc s úsměvy a v pohodě, bez zbytečných stresů. Řekněte si možná, že by mělo jít o samozřejmost. Žel, není tak tomu vždy a všude…

Všichni diváci uvítali i kvalitní zázemí. Rozličnou nabídku pochutin a pitiva ve stáncích. Od tradičních burgerů, přes grilované makrely, netradiční vietnamské burgery, originální francouzské sladké, slané i kyselé palačinky, nevídanou úpravu sýrů raklette až po vpravdě netradiční rolovanou zmrzlinu. Mezi tím, co se prolévá hrdlem vévodil pražský pivařský hegemon – pivovar Staropramen. Z jeho produkce byly i ovocné cidery a řada nealkoholických nápojů. A co si pochválíte po dobrém jídle a pití? No přece – dostatečné množství toalet! Což LETNÍ LETNÉ také ani omylem nechybělo.

A jelikož LETNÍ LETNÉ nechybělo snad vůbec nic, nezbývá než se jen těšit na příští „půljubilejní“ patnáctý ročník.

Foto: LETNÍ LETNÁ

Michal STEIN

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..