VIVALDIANNO 2015 – MĚSTO ZRCADEL

Hudba, projekce, animace, moderní tanec i mluvené slovo

 

 

KONCERTNÍ TURNÉ
10.6.2015 – Praha, O2 arena

Vivaldianno 2015 – to jsou dech beroucí výkony světových virtuozů, barokní hudba se soudobým zvukem a novou energií a vřelé ohlasy publika

Projekt s podtitulem Město zrcadel má ambice velkolepé mezinárodní koncertní show s hráči světové elity, s moderní animací a projekcí, s tancem i mluveným slovem, s tím vším ve službách trochu mrazivého příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho.

97053

Autor celého projektu, Michal Dvořák, o něm říká: „Vivaldianno – Město zrcadel“, to je nebývalé hráčské obsazení, nebývalý autorský tým, nebývalá investice do realizace a taky výborná konstelace hvězd, řekl bych“.

V našich podmínkách je skutečně výjimečná událost, sejdou-li se na pódiu kromě osvědčených protagonistů (Svěcený, Dvořák, Heroldovo quarteto) také takové hvězdy světového formátu jako Tina Guo a Li Chuan Yun.

96981_BW

Tina Guo je famózní hráčka na elektrické i akustické cello.  Její hudební kariéra jde zcela napříč nejrůznějšími hudebními žánry. Důkazem budiž, že Tina hraje pravidelně skladby Antonína Dvořáka, doprovázela slavnou rockovou skupinu Foo Fighters, spolupracovala s Al Di Meolou, Peterem Gabrielem, Carlosem Santanou, Stevie Wonderem, Hans Zimmerem a dalšími. Po celém světě koncertovala v rámci představení Cirque du Solei “Michael Jackson: The Immortal World Tour a podílela se na desítkách filmové a televizní hudby.

Li Chuan Yun, geniální čínský houslista ovládající neuvěřitelnou techniku hry, držitel pomyslného titulu „nejmladší profesionální houslista na světě“. Na housle začal hrát ve svých 3 letech, v 5 letech vyhrál první cenu Beijing Youth Junior Violin Competition, v 11 letech nejvyšší cenu na Wieniawski International Youth Violin Competition jako nejmladší držitel této ceny v celé historii. Paganiniho skladby nahrál ve svých 14 letech. Li Chuan Yun koncertuje po celém světě a na svém kontě má 12 CD a DVD.

Na projektu se podílí také tito tvůrci: režisér koncertní show Michal Caban, scénograf Šimon Caban, autor libreta Tomáš Belko, filmové a animační studio EALLIN ANIMATION, atd.

Foto: archiv Jaroslav Svěcený

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..