Tamara Rojo tančí se zaťatými pěstmi

Je schopná Tamara Rojo v roli ředitelky divadla ještě ztvárňovat role bezstarostných krasavic?

 

 

 

 

Coliseum, Londýn, Tamara Rojo v hlavní rolin ve hře “Sleeping Beauty”

“Sleeping Beauty – Spící krasavice”

Bývalá primabalerína a současná ředitelka divadla Tamara Rojo se i nadále snaží vystupovat. Ovšem role primabaleríny jí nesedí. Na premiéře hry Sleeping Beauty, kde předváděla velmi mladou, nezkušenou princeznu, byly na její  tváři  viditelné známky stresu. Zkrátka Tamara tančí se zaťatými pěstmi. Divák se nenechá ošidit, všechny emoce  vycítí…

Souhra s jejími kolegy na jevišti není již taková, jako bývala. Proč? Není snadné stát se ředitelkou společnosti a zachovat si tentýž přístup ke svým kolegům. Pro Tamaru je tento úděl velmi těžká životní zkušenost. Obstojí?

Tanec Tamary  je stále výjimečný, ale zdá se, že piruety jí činí více námahy. Zřejmě není lehké ustát dvě role současně. Je evidentní, že nelze dělat dobře dvě profese, práci ředitelky a práci tanečnice. Tamara si ukrojila velký díl pro svou vlastní  seberealizaci a zdá se, že to nemůže unést. Ostatně kdo by unesl tak těžký úděl?

Řešení  problémů a potíží v podnikání, které zákonitě přichází, představují pro Tamaru to nejnaléhavější v těchto dnech. A nedokáže věrohodně zobrazit nevinnost mladé dívky.  Pro přemýšlejícího člověka, který se opravdu snaží vyřešit problémy, je nesmírně těžké působit bezstarostně.

Tamara Rojo a Carlos Acosta – Sleeping Beauty

Možná by spousta lidí chtěla svět bez problémů, chtěla by prožívat jen veselí a bujarou zábavu,  ale takový svět neexistuje. Jsme tu, abychom řešili problémy, ne před nimi zavírali dveře. Tamara to ví. Na úkor své vlastní taneční kariéry pomáhá prestižní londýnské baletní společnosti. Podaří se jí zvítězit?

Eva Smolíková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..