Breakdance

Pokud chcete začít s break dance, musíte si uvědomit, že se ho nenaučíte za týden a že vás to bude stát hodně námahy

Jak začít

Pokud chcete začít s break dance, musíte si uvědomit, že se ho nenaučíte za týden a že vás to bude stát hodně námahy, nevyhnete se ani zraněním (hlavně modřinám).

Ještě než začnete, doporučuji přemluvit pár kamarádů, můžou vás jistit, zhodnotí výkon a bude vás to víc bavit. Break je lepší dělat např 20 min. denně než 1 hod. v kuse, budete unavení a zbytečně se budete rozčilovat, že vám něco nejde. Cvičte tam, kde máte dostatek prostoru (na začátku nepotřebujete kluzkou podlahu), v pohodlném oblečení, obujte si tenisky. Na začátku se rozehřejte a protáhněte se, tím předejdete zbytečným zraněním.

Začínejte s toprockem a footworkem, ty byste měli trénovat nejvíce, protože si při nich musíte vytvořit vlastní styl, a to trvá přece jenom déle. Další triky, které by měli začátečníci umět, jsou freez (side, ještě ne nějaké airy), handspin, backspin a třeba helicopter s pompem na doplnění footworku. taky trénujte stoj na rukou a na hlavě, tyto cviky musíte zvládat velmi dobře, čím dříve, tím lépe. až tohle zmáknete, začněte s power moves, tedy s windmillem, velkými koly(flares), s již zmíněnými air freezy, headspinem a samozřejmě skoky jako backflip atd. až tohle všechno zmáknete, budete opravdoví b-boys a b-girls. jak už jsem řekl, nenaučíte se to za chvilku a rozhodně nedoporučuji přeceňovat své síly, nemuselo by to dopadnout dobře.
Vhodný doplněk breaku je jakákoliv forma posilování, některé prvky jsou opravdu silově náročné, svaly se vám budou hodit. dalším takovým doplňkem je gymnastika, už třeba kvůli stojce. bude vám to trvat, ale vydržte.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..