Španělská taneční show v Praze

Tanec plný emocí, vlající ohnivé sukně a zvuk španělských kytar – to vše nabídne Divadlo Hybernia.

Tanec plný emocí, vlající ohnivé sukně a zvuk španělských kytar – to vše nabídne Divadlo Hybernia v předposlední březnovou neděli.

Kdo má rád rytmy tradičního flamenca v kombinaci s moderním tancem, jistě by si neměl nechat ujít španělskou taneční show Sangre Flamenca. V představení, které se uskuteční 22. dubna, vystoupí tanečníci souboru Nuevo Ballet Espańol. Za tímto projektem stojí tanečníci a choreografové Angel Rojas a Carlos Rodriguez, kteří se v roce 1994 dostali do povědomí veřejnosti svým vystoupením Elegia a Ramon Stige, jež jim zajistilo vítězství ve španělské národní taneční soutěži. Soubor Nuevo Ballet Espańol vystupuje již 15 let a těší se velké přízni v různých částech světa, např. v Británii, USA či Litvě.
Vystoupení Sangre Flamenca, které bude mít svou českou premiéru v Divadle Hybernia, bylo poprvé představeno divákům v roce 1997. Jak už napovídá samotný název této show, jedná se o sled výrazových prostředků flamenca (bulerias, tangos, zapateado, jaleos, martinetes , jejichž spojení tvoří podstatu představení. Jednotlivé tance jsou doprovázeny rytmy z Jižní Ameriky a Afriky. V Rojasově a Rodriguezově taneční show mimo jiné vystoupí i devět mladých tanečníků (5 žen a 4 muži), kteří předvedou různé variace flamenca i moderního španělského tance.
Vedle flamenca nesmí chybět ani originální španělská hudba, která vznikla pod taktovkou skladatelů Gaspara Rodrigueze, Daniela Jurada a Antonia Reye. Jednotlivé taneční výstupy nedoprovází pouze zvuk španělských kytar, během představení zazní i flétna, housle, violoncello a perkuse, ve spojení s hlasy dvou zpěvaček.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..