Afrika opět v Lucerně

Palác Lucerna znovu poskytne své prostory Plesu Afrika, který každoročně na konci zimy přináší nejen africké a latinské rytmy, ale i letní atmosféru.

Palác Lucerna znovu poskytne své prostory Plesu Afrika, který každoročně na konci zimy přináší nejen africké a latinské rytmy, ale i letní atmosféru.

Další ročník multikulturního Plesu Afrika se opět blíží. Již po dvanácté pořádá Humanistické hnutí tento hudební a taneční večer v pražském paláci Lucerna. Ples s podtitulem „za svět bez válek a chudoby“ se koná u příležitosti Světového pochodu za mír a nenásilí.

Na letošním ročníku, stejně jako minulý rok, se o etnickou hudbu postarají skupiny Bengas, Ekvator a Tam Tam Batucada. Nebudou zde chybět ani hudebně-taneční vystoupení v podání Batocu a Tiditade či taneční show Centra tance. Celý program doplní např. výstava fotografií, afrických výrobků, promítání či tombola. Plesovým večerem bude provázet hudebník a herec Ondřej Brzobohatý.

Atmosféra a rytmy Afriky naplní Lucernu 3. dubna od 19.00. Ples podporuje projekty, které probíhají v rámci mezinárodní Kampaně lidské podpory v Africe či Asii. Jeho cílem je zprostředkovat jak školákům, tak i široké veřejnosti „poznávání nejrůznějších kultur… a prevence rasismu, diskriminace, netolerance mezi mládeží a motivace k angažovanosti mladých lidí v naší společnosti ve smyslu spolupráce a vzájemné pomoci, aktivního nenásilí, solidarity, tolerance a respektování všech lidských práv.“

zdroje: plesafrika.cz
fotografie: plesafrika.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..