Holešovská Regata přiveze hned dva Anděly, Leoše Mareše i 7 pádů Honzy Dědka

12. ročník Holešovské Regaty

Zahrady barokního zámku Holešov ožijí už za měsíc, v pátek 21. a sobotu 22. června, Holešovskou Regatou. Tradiční hudební festival pro celou rodinu se tu uskuteční už podvanácté a vedle české a slovenské muziky opět přinese i oblíbenou soutěž netradičních plavidel a další doprovodný program pro dospělé i děti.

Novinkou letošního ročníku je rozšíření programu o formát talk show: mimořádně do Holešova zavítá speciální vydání známé televizní talk show 7 pádů Honzy Dědka, který vyzpovídá festivalové i vlastní pozvané hosty. O závěrečnou tečku se v sobotu večer postará Leoš Mareš se svou DJ-show zakončenou ohňostrojem.

„Každý rok se snažíme přivážet do Holešova ta nejzajímavější jména české a slovenské hudby, která baví diváky napříč generacemi. Máme radost, že se nám letos podařilo získat hned dva čerstvé držitele Ceny Anděl. Vedle Davida Kollera, letošního Zpěváka roku, přijede ještě Tereza Balonová, která zvítězila v kategorii Objev roku, a to nejen na Cenách Anděl, ale předtím i na Českém slavíkovi,“ uvedl ředitel festivalu Michal Žáček.

Návštěvníci se dále mohou těšit mj. na Monkey Business, Janka Ledeckého, slovenské Desmod, Pokáče, Circus Problem, The Silver Spons nebo Kapitána Demo, jenž na festivalech vystupuje výjimečně. Skupina Fleret z nedalekých Vizovic si pak na festivalu připomene nedávné výročí 40 let na hudební scéně.

Doprovodný program v zámeckých zahradách i na vodních kanálech

Holešovská Regata není jen o hudbě, ale také bohatém doprovodném programu. Ten naplno využívá atraktivní prostředí zámeckých zahrad s vodními kanály, díky nimž je Holešov přezdíván Moravské Versailles. Na vodních kanálech se uskuteční oblíbená soutěž netradičních plavidel, která má speciální kategorii pro žáky regionálních škol. Konat se bude populární Mistrovství světa v přejezdu holešovské vodní lávky, návštěvníci se budou moci svézt ve výletních lodích a děti pobaví aqua zorbing.

Právě dětem je zasvěcen i další program v zámeckých zahradách s atrakcemi zdarma. „Letos pro ně chystáme zónu tanečních a sportovních aktivit v zámecké zahradě, výtvarné a tvořivé dílny na nádvoří zámku a ti nejmenší se mohou vyřádit v nafukovacím pirátském hradě,“ doplnil Michal Žáček. Děti do sedmých narozenin mají vstup na festival zdarma.

A kdo si bude chtít během soboty na chvíli odpočinout v útrobách zámku, může ve spolupráci se Městským kulturním střediskem Holešov využít slevu 50 % na vstupné na aktuální výstavy, mezi nimiž je i atraktivní expozice s hernou stavebnic SEVO.

 

Tip: Pro návštěvníky, kteří se chtějí zdržet přes noc, pořadatelé zřizují hned vedle zámecké zahrady festivalový kemp. V zájmu plynulé dopravy bude v blízkosti zámku zřízeno velké odstavné parkoviště.

Více informací najdete na www.holesovskaregata.cz

Foto: Lenka Hatašová 

Zuzana Rybářová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..