3 otázky pro Martinu Ptáčkovou

StarDance 2024

MARTINA PTÁČKOVÁ 

Osminásobná mistryně světa v bojových sportech, ke kterým ji přivedla osobní zkušenost se šikanou na základní škole. Je první Evropankou oceněnou černým pásem v bojové disciplíně hand to hand combat a také reprezentační trenérkou a vedoucí představitelkou tohoto sportu v ČR. S bratrem vedou výcviky pro vojáky NATO a další ozbrojené složky, společně založili a řídí charitativní projekt zaměřený proti šikaně a nazvali ho Šikana do klece. Je také členkou poradního týmu mladých prezidenta republiky Petra Pavla.

 

TŘI OTÁZKY PRO MARTINU PTÁČKOVOU:

 

Proč jste přijala pozvání do StarDance?

Je to obrovská životní výzva. Přiznávám, nechodila jsem do tanečních a tanec mi vůbec nic neříká. StarDance budu brát jako svůj nejtěžší zápas v životě a tancování jako největšího soupeře. Myslím, že tanečník, který mě bude mít na starosti, si to se mnou dost užije. Bude muset být hodně empatický, trpělivý a všechno mi desetkrát vysvětlit, protože jsem poleno, takové jste ještě neviděli. Ale každopádně se budu snažit.

Jak velká to tedy pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? 

Budu se snažit brát své výkony s nadhledem sobě vlastním a s nějakou nadsázkou. Dám do toho všechno. Nedávno jsem si vzpomněla na jeden svůj úraz, kdy se v průběhu léčby nevědělo, zda budu zase někdy chodit. Uvědomila jsem si, že je super, že můžu stále dělat bojové sporty a další věci, které mě baví. A teď dokonce i tancovat. Zatím jsem v životě čelila úplně jiným, nesrovnatelným výzvám. Boji, úrazům, šikaně. Ale i špatné životní zkušenosti mě posunuly. V porovnání s nimi je StarDance výzva o poznání příjemnější.  

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala?

Chtěla bych se naučit tancovat. Je to určitě celé velký zážitek, společenská událost, na kterou se těším, ale ten tanec mě na tom láká nejvíce. Je to odlišný svět než ten, ve kterém normálně funguji. Většinou mě najdete někde v bahně, na trénincích a v propoceném kimonu. Teď budu v šatech a za princeznu. Budu se hodně blýskat a třpytit a budu se muset naučit vlnit, což nevím, jak mi půjde. Bude to hodně jiné než to, na co jsem zvyklá, ale už se nemůžu dočkat!

 

Foto: Marie Anna Baráková

 

Vendula Krejčová, Česká televize

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..