3 otázky pro Chili Ta

StarDance 2024

CHILI TA 

Známá tvůrkyně kulinářského videoobsahu pro sociální sítě. V kuchyni kreativně kombinuje vietnamskou a mezinárodní kuchyni. Známá je ale také pro svůj břitký humor a vtipné skeče na kanále Knedl TV. Pořádá kurzy vaření, píše kuchařky, zpívá, skládá hudbu a hraje americký fotbal v týmu Prague Harpies. Zajímá se o mentální zdraví a biohacking. V současnosti spolupracuje s Akademií věd ČR a českými historiky, se kterými se snaží zábavným způsobem zpracovat edukační témata.Vyrůstala v Příbrami, vystudovala marketing.

 TŘI OTÁZKY PRO CHILI TA:

 Proč jste přijala pozvání do StarDance?

Zaprvé, je to především velká prestiž, být vybraný do této soutěže. Tanec zbožňuji, ale musím se přiznat, že i přes prvotní obrovské nadšení jsem musela přemýšlet, jestli takový závazek opravdu zvládnu. Ale právě možná kvůli té kombinaci strachu a nadšení jsem se rozhodla do toho jít. Věřím, že růst se odehrává právě v tomto průsečíku, kde před vámi stojí něco, co ve vás vzbuzuje vášeň i respekt, ale zároveň věříte, že je ve vašich silách to zvládnout. Od malička tančím, sice úplně jiný styl než standardy nebo latinu, ale k tanci a k pohybu jako takovému mám blízko, hraju americký fotbal. StarDance jsem sledovala už jako malá. Vzpomínám si, že když jsme z Vietnamu přijeli do České republiky a koukali jsme na soutěž v televizi, vždycky jsem obdivně vzhlížela k tanečníkům.

 

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života?

Pokaždé, když člověk jde do něčeho neznámého, co vyžaduje tak velké oddání, je to výzva. Obzvlášť když se učí za chodu, a všechna jeho zaškobrtnutí navíc vidí tisíce lidí. Tuším, že to bude určitě náročné období, ale nejsem na to sama. Mám svůj pracovní tým, rodinu, přátele, kteří mě podrží. Vím, že si spoustu věcí teď nedokážu ani domyslet, ale cítím, že je to pro mě správný krok. Dostala jsem se do životní fáze, kdy tyto výzvy můžu přijímat. Sice z nich mám respekt, ale zároveň se nesypu z neúspěchů a chyb, protože je nevidím jako opak úspěchu, ale jako jeho součást. StarDance beru jako příležitost k vlastnímu růstu a k tomu, abych mohla šířit povědomí o věcech, na kterých mi záleží.

 

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala?

Myslím, že si ze StarDance odnesu spoustu zážitků a poznatků sama o sobě. Charakter si otestujete právě až v těžkých chvílích, kdy poznáte, jak se dokážete vypořádat s pořádnými výzvami. Fyzická a psychická bolest nebo nekomfort jsou to, co člověka otužuje, a věřím, že právě tohle buduje vnitřní sílu. Očekávám, že v soutěži budou opravdu náročné situace, které mě posunou a dají spoustu informací o tom, kdo jsem já, a zároveň zase o něco prohloubí vděčnost za lidi, které mám okolo sebe.

 

Foto: Marie Anna Baráková

 

Vendula Krejčová, Česká televize

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..