3 otázky pro Lucku Vondráčkovou

StarDance 2024

Lucie Vondráčková

Po téměř desetileté pauze se herečka, dabérka a zpěvačka vrací na televizní obrazovky a divadelní prkna. Herectví vystudovala na pražské konzervatoři, má doktorát z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. V divadle zazářila jako Julie, Morgana, Johanka z Arku, Desdemona, Aňa ve Višňovém sadu nebo Luisa v představení Štěstí. Hrála v divácky oblíbených filmech Snowboarďáci, Nejasná zpráva o konci světa či v pohádkách Malvína, Královský slib nebo Šmankote, babičko, čaruj! Je držitelkou ocenění Neviditelný herec, pětinásobnou vítězkou TýTý v kategorii zpěvačka a doma má osm Stříbrných slavíků.

 

TŘI OTÁZKY PRO LUCII VONDRÁČKOVOU:

Proč jste přijala pozvání do StarDance?

StarDance mi už jednou cestu zkřížila. Bylo to asi před patnácti lety. V té době jsem ale zkoušela v divadle a netroufla jsem si herectví a tanec zkombinovat. No strašpytel jsem byla. A pak mi to bylo samozřejmě trošku líto, takže děkuju za druhou šanci.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? 

Před těmi patnácti lety by asi bylo všechno jednodušší. Žádná bolest zad, nohy ještě v pořádku, žádná únava materiálu po dětech. No ale osud to chtěl jinak a řekl si, že mi to opepří. Tak to teď prostě bude bolet o dost víc a asi si sáhnu trochu na dno.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala?

Jsem závislá na příbězích, takový sběratel nebo lovec příběhů. Mám je ráda v divadle, v kině, v muzice. A tanec je zatím pro mě neprobádaný příběhový svět. Tak jsem zvědavá, co při téhle dobrodružné cestě ve StarDance objevím. A asi to bude všechno úplně jinak. Ale být součástí téhle krásné show je nesmírná čest a další neznámá cesta. Tak se nechám překvapit, kam mě přízeň diváků dovede.

Foto: Marie Anna Baráková

 

Vendula Krejčová, Česká televize

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..