Jarní prázdniny v JD

Sněhové podmínky „jarňáků“ neznámé, ale program JD je jistota!

Sněhové podmínky o jarních prázdninách jsou nepředvídatelné, zato program Jihočeského divadla je sázka na jistotu! O prázdninách navíc se speciální slevou.

Každý, kdo zakoupí vstupenky alespoň na dvě představení od pátku 8. března do neděle 17. března, získá slevu 35%. Sleva se načte automaticky při koupi alespoň jedné vstupenky na dvě a více představení, při nákupu online i na pokladně.  

Kolotoč povinností a kroužků se o prázdninách zastaví a otevírá se tak možnost dopřát si společný zážitek s dětmi. Rodiče se s dětmi mohou vydat na dobrodružnou jízdu lodí, raketou, vzducholodí, ponorkou i letadlem v představení Verneovka. Dát si hrnek kakaa a poslechnout si Malé divné pohádky, jejichž děj ovlivní hlavně děti. Netradiční zážitek nabídne mýtický příběh indiánského chlapce odehrávající se ve stanech – Ten, který vylezl na kopec a rozhlédl se. A o klasiku s živou hudbou Sergeje Prokofjeva se postará baletní inscenace Popelka. 

Herci činoherního souboru Jihočeského divadla rozhodně prázdniny mít nebudou. V prázdninovém týdnu si pro diváky připravili oblíbené komedie  Jméno, Zavolejte JeevesePodivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho i činoherní novinku Beckham autora Petra Zelenky. Na programu je i dokumentární drama Návrat Krále Šumavy, vyprávění životního příběhu Josefa Hasila prostřednictvím jeho osudových žen. Neformálnější prostředí Studiové scény Na Půdě nabídne tragikomickou rodinnou oslavu v inscenaci Pod sněhem, příběh tragické love story britského technika a Němky pronásledované minulostí z poválečného Berlína Nevinný a hru o fiktivním setkání Hitlerovy dvorní režisérky a slavného amerického režiséra Leni. 

Milovníky opery potěší opera Jakobín Antonína Dvořáka. Krásná hudba, snadno uchopitelný příběh, nádherné kostýmy a scéna plná účinkujících včetně dětského sboru a našich tanečníků slibují úžasný a nezapomenutelný zážitek. 

Během soboty 16.3. a neděle 17.3. se Na Půdě JD a v Malém divadle představí hvězdy, které ještě nejsou slavné, a to v rámci postupové přehlídky středoškolského a experimentálního divadla sTYLem. Ke zhlédnutí tak budou zdarma inscenace v podání mladých lidí, kteří se ve volném čase věnují divadlu a na svoji slávu teprve čekají. 

 

Ondřej Hellebrant 

pro Taneční magazín 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..