Lepím šušně pod stoly

Premiéra zlozvyků se blíží

ZBÝVAJÍ POSLEDNÍ DNY

do premiéry Lůzří novinky Národní sbírka zlozvyků!
Choreografie se ladí, scéna finišuje, kostýmy se došívají a nervozita pracuje.
A pokud ještě nemáte vstupenky, být vámi příliš neváháme.

Romantická komedie Lenky Veverkové vypráví příběh Sáry, která se konečně odstěhuje ze spolubydlení do garsonky, kde bude bydlet sama. Brzy však zjistí, že dům obývají nesnesitelní sousedé, jejichž zlozvyky jsou čím dál hlasitější a otravnější. A její nový přítel také není bez chyby…

středa 20. 3. | 19:00 | PREMIÉRA

 

 

 SBÍRKA ZLOZVYKŮ

Projekt, který vzniká ke 200. výročí Gregora Johanna Mendela (ano, správně, Mendela, ne Menděleva!) má mapovat zlozvyky lidí v našem okolí a roztřídit je do Mendelovy tabulky zlozvyků. Přispívat zlozvyky svých blízkých může i široká veřejnost. Není proto divu, že se projekt rozrostl do daleko větších rozměrů a vzniká tak rovnou celá encyklopedie zlozvyků.

Autorka projektu Kateřina Šedá (1977) je česká umělkyně, jejíž práce má blízko k sociální architektuře. Zaměřuje se na sociálně koncipované akce, při nichž často zaměstnává desítky či stovky osob, které nemají s uměním nic společného. Akce se povětšinou odehrávají přímo na vesnicích nebo v ulicích měst. Experimenty s mezilidskými vztahy si kladou za cíl vyvést zúčastněné ze zažitých stereotypů či sociální izolace. Pomocí jejich vlastní (vyprovokované) aktivity a díky novému využití všedních prostředků se pokouší probudit trvalou změnu v jejich chování.

 

Iveta Bláhová

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..