Moz-Art

PKB ve Vinohradském divadle

Členové souboru Baletu Praha Junior ve spolupráci s profesionálními tanečníky Pražského komorního baletu vystoupí v neděli 18. února v 19 hodin v Divadle na Vinohradech. K zhlédnutí bude první repríza představení Moz-Art.

Jedná se o nové komponované představení tanečního divadla o dvou jednáních. První část je složená z jednoaktových choreografií významných českých autorů, druhé jednání je koláží tanečních prvků a myšlenek na hudební fragmenty Mozartovy hudby vyznačující se humorem, láskou a dramatem.

Balet Praha Junior je komorní soubor složený ze studentů a absolventů Tanečního centra Praha (věk 16-21 let). Jeho tradice sahá až do roku 1961 – tehdy v undergroundu a později pod záštitou Univerzity Karlovy postupně vzniká umělecké těleso „mladých“ po vzoru Haagu, Paříže a Barcelony.

Pražský komorní balet (PKB) je největší český nezávislý profesionální taneční soubor. Jeho počátky sahají do roku 1964, kdy Luboš Ogoun, Pavel Šmok a Vladimír Vašut založili původní Studio Balet Praha. Současná tvář PKB znamená deset stálých tanečníků a šest stážistů, kteří zvládají rozsáhlý pohybový rejstřík od technik vycházejících z klasického tance až po tanec současný. Uměleckou ředitelkou je Linda Svidró, rezidenčním choreografem souboru je Petr Zuska, bývalý umělecký šéf Baletu Národního divadla.

Vstupenky na představení jsou k zakoupení pod tímto odkazem.

Foto: Serghei Gherciu 

Mgr. Johana Mravcová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..