Senses

Cirk La Putyka a finský režisér Maksim Komaro oslaví v novém představení Senses cirkus jako takový – svobodný, hravý, nevysvětlitelný, krásný a vtipný

Ukázka z představení Senses:

Soubor La Putyka a finský režisér Maksim Komaro představí inscenaci s názvem Senses, která svojí poetikou naváže na předchozí společné projekty Isole, Batacchio, Kaleidoscope a  Slapstick Sonata.

Inscenace oslaví samu podstatu cirkusu – svobodného hravého, vtipného, plného pohybu, fantazie a představivosti.  Uvidíme vzdušnou a pozemní akrobacii, skoky na teeterboardu, žonglování, pantomimu, současný tanec, magii, klauniádu, chůzi na chůdách, vizuální a objektové divadlo i práci s objekty.  Vedle finského režiséra se podílí na inscenaci i další finští tvůrci.

Režisér Maksim Komaro začal s Cirkem La Putyka spolupracovat v roce 2011.  V jeho režii se na jevišti Jatek 78 představí kmenoví členové souboru Cirk La Putyka – Šárka Fulep Bočková, Adéla Míšková, Helena Nováčková, Michal Boltnar, Daniel Komarov, Jiří Weismann, Filip Zahradnický, Valentin Verdure a v alternaci Jiří Kohout nebo Adam Joura.

Pozorný divák si všimne, že se v představení objeví odkazy na historii cirkusu. Maksim Komaro dodává: „Neočekávám, že si divák všimne historie, ale bude tam přítomna. Svojí formou půjde o současné představení, které se bude volně pohybovat z jednoho cirkusového žánru do druhého. Přeji si, aby diváci odcházeli s veselou myslí a plní inspirace. A s vírou, že umění a láska představují pozitivní věci, které nás odlišují od zvířat a které máme střežit.“

Cirk La Putyka – Senses

Premiéra: 2. prosince 2022 19.30 Jatka78

 

Další termíny: 3., 4., 7.,9., 10., 11., 13., 14., 15., 16.,17., 18. prosince 2022 19.30 Jatka 78 Praha 

 

Foto, video: Eva Smolíková 

Jiří Sedlák, Eva Smolíková

Taneční magazín

  

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..