Jan Kříž, Michaela Tomešová či Anna Julie Slováčková

Benefiční koncert plný muzikálových hvězd rozezní Divadlo na Fidlovačce

Již podruhé se projekt Otevřenými dveřmi, který v době pandemie přinášel online přenosy hudebních akcí, spojil s Nadačním fondem Sudička. Společně uspořádají benefiční koncert ve stylu letní party, který proběhne ve čtvrtek 23. června 2022 od 19 hodin v Divadle na Fidlovačce. Diváci se mohou těšit na české muzikálové hvězdy jako Jan Kříž, Michaela Tomešová či Anna Julie Slováčková a další. Účinkující vystoupí bez nároku na honorář, výtěžek ze vstupného bude darován Nadačnímu fondu Sudička. Vstupenky jsou již v prodeji za 390 korun.

Projekt Otevřenými dveřmi, za kterým stojí produkční agentura AKF production CZ, vznikl v průběhu pandemie. Cílem jeho zakladatelů, Dagmar Haladové, Renáty Topilové a Jana Kříže, bylo umožnit zpěvákům koncertovat a jejich hudbu přinést divákům skrze online streamy. Celkem se skrze Otevřenými dveřmi uskutečnilo dvanáct koncertů, vystoupili například Leona Machálková, Roman Tomeš nebo Petr Kolář.

V loňském roce se organizátoři stali partnery Nadačního fondu Sudička, který dlouhodobě pomáhá pacientům se zrak ohrožujícím onemocněním. Zaměřuje se zejména na dlouhodobou podporu oční kliniky a uveální ambulance ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze. Uveitida je obtížně léčitelné autoimunitní onemocnění způsobující bolestivé nitrooční záněty.

Letní party pro dobrou věc

Ve čtvrtek 23. června 2022 se tak uskuteční druhý benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje právě na konto Nadačního fondu Sudička. Vzhledem k letnímu období se pořadatelé spolu s umělci rozhodli koncert v Divadle na Fidlovačce pojmout jako nefalšovanou letní party. Skvělou atmosféru navodí nejen chystaný hudební repertoár, ale také barman, který bude míchat koktejly.

V rámci večera se představí řada muzikálových hvězd: dvojnásobný držitel ceny Thálie Jan Kříž, dále Charlotte Doubravová, Michaela Tomešová, Felix Slováček, jr., Anna Julie Slováčková, Zbyněk Fric, Jitka Smutná, Tereza Nekudová, Martin France, Kateřina Bohatová, Nikola Ciprová, Jan Tenkrát a Denise Wich. O hudební doprovod se postará pianista Václav Tobrman, večerem bude provázet Tereza Tobiášová. Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář.

Vstupenky jsou již v prodeji na webu Divadla na Fidlovačce za 390 korun. Z koncertu vznikne také záznam, který bude možné od 7. července 2022 zhlédnout za poplatek online.

Podívejte se na video z prvního ročníku a nechte se zlákat na kulturní zážitek, kterým přispějete na dobrou věc.

 

Soňa Hanušová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..