Rock for People hlásí VYPRODÁNO!

Největší evropský festival!

Pořadatelé oznamují první jména ČT art stage a představují GEM Stage poháněnou větrem a solárními panely!

Fanoušci rozhodli, Rock for People bude letos největším tuzemským festivalem! Green Day, Fall Out Boy, Royal Blood, Biffy Clyro, Weezer nebo IDLES. Ty a mnoho dalších zahraničních hvězd nebudou letos chybět 15.-18. června na 26. ročníku. Pořadatelům se po covidové pauze podařilo úspěšně navázat skvěle postaveným lineupem, kteří lidé ocenili obrovským zájmem, a vyprodáním festivalu. „Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás podporují a sledují naši práci. Moc si toho vážíme!“ říká ředitel festivalu Michal Thomes a dodává: „Skutečnost, že je festival vyprodaný, je pro nás nesmírně cenná zpětná vazba, která nás pohání stále vpřed.“ Čtyřdenní vstupenky na festival zmizely z prodeje a jedinou možností, jak se zúčastnit festivalu, je nyní už jen zakoupení posledních jednodenních. Pořadatelé upozorňují, že lineup ještě stále není kompletní.

Rock for People ale není jen o hudbě. Letos se mohou návštěvníci těšit na kvalitní „artový“ program, kterému je věnovaná samostatná stage pod názvem generálního mediálního partnera České televize. Na pódium proběhne speciální edice oblíbeného pořadu AZ kvíz s moderátorskou legendou Alešem Zbořilem, oslavu tance a lidského těla nabídne vystoupení The Watcher v podání souboru 420PEOPLE, v přímém přenosu vznikne unikátní představení Českého národního improvizačního divadla a návštěvníkům se představí jeden z nejvýznamnějších maďarských folklorních souborů – taneční divadlo Ifjú Szivek. To je jen malá ochutnávka z nehudebního programu, který bude kromě ČT art stage probíhat i na diskuzní/konferenční stage.

Festival posouvá i hranice udržitelnosti a ekologie. Do areálu se po roce vrátí stage poháněná vodíkovým generátorem od české firmy DEVINN, která měla světovou premiéru na Rock for People Hope. Novinkou bude GEM Stage (Green Energy Mill), která získává energii větrem a ze solárních panelů. 21 metrů vysoká věž, která v sobě ukrývá stage, dokáže vyrobit udržitelnou energii v každém počasí, a navíc skvěle vypadá. GEM Stage je symbolem přechodu na čisté zdroje energie bez fosilních paliv.

Na festivalu si přijdou na své téměř všichni. Fanoušci moshpitů ocení interprety jako například IDLES, slowthai, KennyHoopla nebo Enter Shikari, z rockových hvězd dorazí kapely Sum 41, Skillet, Weezer, You Me At Six, Highly Suspect nebo Don Broco. Alternativní scénu zastoupí například Wolf Alice, beabadoobee a RfP stage také pokřtí Two Feet nebo britská vycházející hvězda Holly Humberstone, která letos vyhrála ceny kritiků na BRIT Awards. Fanoušci se mohou těšit například i na jednu z nejžádanějších kapel současnosti, britské Wet Leg, kteří loni vystřelili na špičku hitparád s hitem Chaise Longue. Ve spolupráci s generálním partnerem festivalu Komerční bankou proběhne živé vystoupení unikátního projektu KB SymphoSix – kapely složené v talentové show jedinečného formátu. Exkluzivní program přinese propojení s největším ukrajinským festivalem Atlas Festival, který dá v pátek prostor ukrajinským umělcům. Tradiční střet generací pak nabídne koncert speciálního hosta Ivana Mládka s Banjo Bandem.

AZ kvíz s Alešem Zbořilem – Legendární televizní soutěž České televize se přesune na Rock for People, kde se fanoušci budou moci živě zúčastnit několika hracích kol. Festivalový speciál nabídne otázky z hudebního prostředí v podání moderátorské legendy Aleše Zbořila. Účastníci AZ kvízu se mohou těšit na spoustu zábavy, jedinečný zážitek a skvělé ceny.

420PEOPLE – Soubor nabídne nezapomenutelný zážitek v podobě spojení taneční show a rockového koncertu kapely Please The Trees. Hudební extáze The Watcher, která je oslavou dokonalosti těla a pohybu, ukazuje spolupráci ředitele souboru a choreografa Václava Kuneše a & Václava Havelky (Please The Trees). Soubor současného tance 420PEOPLE vznikl na přelomu roku 2007/2008 po návratu z působení v jednom z nejprestižnějších světových souborů tanečního divadla – Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána.

České národní improvizační divadlo – Může se stát cokoliv! Improvizační skupina začíná svá představení z bodu nula, věnuje se tzv. totální improvizaci nebo také volné improvizaci. Herci dopředu nemají nic domluveného ani připraveného – vše vzniká z aktuální nálady diváků, denní doby, napojení účinkujících a prostředí, ve kterém se představení odehrává. Skupina vznikla v roce 2016 na půdě DAMU s cílem prozkoumat, překročit a posunout hranice improvizačního divadla. Nyní překonají hranice Rock for People.

Ifjú Szivek – Maďarské taneční divadlo diváky vtáhne do komplexního obrazu tradiční taneční a hudební kultury národů žijících na území Slovenska. Představení Autentika  vlastný materiál analyzuje, představí a inovativním způsobem zpracuje tradice s využitím obrovského množství poznatků.

Rock for People patří mezi výrazné evropské festivaly a je stabilní součástí letních tour světových hvězd. Festival se uskuteční v multifunkčním areálu Park 360, který funguje na principech cirkulární ekonomiky a využívá zbytkový odpad přilehlého města Hradec Králové. Jedná se o jedinečný industriální prostor letiště, který má k dispozici 8 hangárů, jež poskytují originální atmosféru. V areálu se minimalizuje odpad, recykluje se ho zde až 14 druhů. Organizátoři se snaží snižovat uhlíkovou stopu využitím solárních a další obnovitelných zdrojů. Cílem areálu je být do roku 2030 klimaticky neutrálním a energeticky soběstačným.

Denní lineup:

Středa, 15. 6.

Biffy Clyro, Wolf Alice, IDLES, slowthai, As Everything Unfolds, cleopatrick, Creeper, Do Nothing, Eyes Set To Kill, Ghøstkid, Hot Milk, KB SymphoSix, Kid Brunswick, MØL, Noisy, Reignwolf, Slow Crush, The Hara, Trash Boat, Wet Leg

TALKS: prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA, Ing. Radek Škarohlíd Ph.D.

CZ/SK: Donnie Darko, Genuine Jacks, The Complication

 

Čtvrtek, 16. 6.

Royal Blood, Skillet, MØ, Enter Shikari, Daughtry, August Burns Red, Boston Manor, Diamante, Everyone You Know, Happydaze, Hundredth, Klangstof, Lauran Hibberd, Neck Deep, Oceans Ate Alaska, POORSTACY, SAINT PHNX, SeeYouSpaceCowboy, Siamese, Slothrust, Sophie and the Giants, The Scratch, Tigress

TALKS: Michael C. Hall

CZ/SK: 1st Choice, Glad For Today, Severals, Sofian Medjmedj

Pátek, 17. 6.

Fall Out Boy, Sum 41, Black Veil Brides, Holly Humberstone, As December Falls, Bob Vylan, Caskets, Cemetery Sun, Crossfaith, De Staat, Dead Poet Society, Deadly Apples, Chubby And the Gang, Ikan Hyu, Imminence, KennyHoopla, One Step Closer, Rare Americans, Spector, Strange Bones, WARGASM, You Me At Six, YONAKA

Special: MUSIC SAVES UA IN COOPERATION WITH ATLAS FESTIVAL

CZ/SK: Bert & Friends, Deaf Heart, Ivan Mládek a Banjo Band, John Wolfhooker, Krang, Mad Rabbits, The Atavist, Vanua 2

Sobota, 18. 6.

Green Day, Weezer, Two Feet, Highly Suspect, Vypsaná fiXa – playlist na přání, Ayron Jones, Bad Nerves, beabadoobee, Being As An Ocean, Calva Louise, Don Broco, Dope D.O.D., Employed to Serve, grandson, Hopes Die Last, Kieff, Skynd, The Faim, The Pale White, Tom A. Smith, Yard Act

TALKS: TBA

CZ/SK: 7krát3, Dirty Blondes, Fall From Everest, Fast Food Orchestra, Jet8, Nature Trip, Skywalker, The Curly Simon, WYFE

 

YouTube:

Green Day https://youtu.be/Ee_uujKuJMI

Biffy Clyro https://youtu.be/25HChem_yuU

Royal Blood https://youtu.be/jhgVu2lsi_k

Fall Out Boy https://youtu.be/LBr7kECsjcQ

Weezer https://youtu.be/0C3zgYW_FAM

Skillet https://youtu.be/Qzw6A2WC5Qo

IDLES https://youtu.be/VODKZxsRa_E

Wolf Alice https://youtu.be/NV39h7GHDYs

Two Feet https://youtu.be/i_WTHkBuqbg

slowthai https://youtu.be/kHTX4i31rBw

Wet Leg: https://www.youtube.com/watch?v=tjpgJjdk52c

Generální partner: Komerční banka

Za podpory: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, CzechTourism, Calendarium Regina, Hradec Králové

Generální mediální partner: Česká televize

Hlavní mediální partner: Evropa 2

Anna Vašátková

pro Taneční magazín 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..