Sudička

Neskutečné se stalo skutečným

Stalo se neskutečné. Nadačnímu fondu Sudička včele s jeho ředitelkou a zakladatelkou Hanou Ulmanovou se podařilo sehnat lékařský přístroj Flare meter pro pacienty s oční vadou zvanou uveitida, který pomáhá lékařům přesně monitorovat intenzitu nitroočního zánětu.

Tento přístroj je v České republice tímto pořízením jako jediný a bylo na něj potřeba sehnat 1.800.000,- Kč a to se podařilo. A tak se u Vltavy v pražské restauraci Mlýnec tento přístroj symbolicky předával pro oční kliniku VFN na Karlově náměstí. Tiskovou konferenci přišla například podpořit jedna ze sudiček Nadačního fondu Sudička, herečka Vlastina Svátková, která přiznala, že když ji začaly problémy s očima, ihned navštívila ambulanci, aby se sama ujistila, že má ve finále zrak v pořádku.

Dorazili i patroni Sudičky herec Lukáš Langmajer, který se musel ještě v rámci konce tiskovky vrátit ihned na zkoušku do divadla a zpěvák Martin France, který pomáhal se sháněním financí na tento lékařský přístroj. Prozradil při tom, že když například oslovoval jak politiky z Parlamentu, tak ze Senátu, jestli by na tento Flare meter nepřispěli, tak ve finále z cca 500 politiků přispěla jen 1 politička částkou 2000,- Kč a z bruselských europoslanců se ozvali z kabinetu jedné europoslankyně, že už podporuje něco jiného. Jinak se nikdo ani neozval.

„Byl jsem z toho velmi zklamaný, že vlastně ani neodpověděli, že děkují, ale že třeba podporují už něco jiného. Zkrátka evidentně politická slušnost a zodpovědnost chybí“ prozradil France, který zapojil do dobrovolné sbírky i svou rodinu.

Dorazily také příznivkyně fondu Míša Tomešová a Charlotte Doubravová, které se vloni v létě podílely jako zpěvačky na charitativním koncertu pro Sudičku v Divadle Radka Brzobohatého. Akci velmi příjemně a profesionálně moderovaly také dvě kamarádky a to moderátorky Barbora Hlaváčková a Tereza Tobiášová a o romantický klavírní doprovod se postaral Václav Tobrman.

A už zde se prakticky „upekl“ další benefiční koncert pro Nadační fond Sudička, který proběhne v červnu v Praze, kam jsou všichni srdečně zváni. O tom, kde a kdy koncert proběhne se včas dozvíte na webových stránkách Sudičky.

Martin Production, Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..