Queenie, obří koncert v ČR po rok a půl trvající pauze!

The Show Must Go On!

O2 arenu otevřela majestátní show Queen Relived

Skupina Queenie, jež svou tvorbou vzdává hold legendární britské kapele, vstupuje do české hudební historie. Show Queen Relived se totiž stala prvním obřím koncertem v Česku po rok a půl trvající pauze. O2 arena tak mohla díky Queenie sledovat největší představení, které se kdy v této hale odehrálo, a to hned třikrát po sobě. O monumentálnosti show vypovídá i fakt, že veškerou techniku přivezlo 21 plně naložených kamionů. Zpěvák Michael Kluch pak během vystoupení na impozantním jevišti naběhal několik kilometrů, přičemž všechny písně odzpíval ve stejné tónině jako Freddie Mercury.

Odkaz kapely Queen pokračuje díky show, která se může směle měřit s největšími světovými koncerty. To vše v původních tóninách, aby si divák odnesl opravdový životní zážitek. Kulturní život v Česku nabral opět plnou sílu a symbolicky tak naplnil poselství The Show Must Go On!

Večer plný překvapení

Velkolepý večer odstartovalo smyčcové trio Inflagranti, které publikum vtáhlo do nejslavnějších tónů vážné, rockové i popové hudby. Po ní už nastoupila hlavní hvězda večera – skupina Queenie. Začátek show uvedl dojemným způsobem osobní tajemník Freddieho Mercuryho Peter Freestone a hned na to na jeviště vtrhla skupina Queenie s tóny písně One Vision, kterou doprovodily pyrotechnickými efekty. Na úvodní píseň navázala skladba Another One Bites The Dust, která ukázala LCD obrazovku v celé její kráse. Takto velká obrazovka v O2 areně ještě nikdy nebyla a s ohledem na technickou náročnost zase dlouho nebude. To samé ostatně platí i o dalších prvcích produkčně náročné show včetně rozměrného pódia, které zasahovalo téměř přes celou halu.

Během nabitých dvou hodin koncertu nemohly chybět ani další nadčasové hity jako We Will Rock You, Radio GaGa nebo I Want to Break Free. Do repertoáru zařadila skupina Queenie ale také písně, které bylo možné slyšet naživo jen na Queen Relived. Překvapením pro fanoušky pak byla skladba Let Me, kterou byste v repertoáru Queen těžko hledali. Michael Kluch a Queenie tím dokázali, že umí zaujmout i vlastní tvorbou.

Mezi váženými hosty show se představila sólistka Národního divadla Petra Alvarez Šimková, se kterou Michael Kluch zazpíval slavný duet Barcelona doprovozený animací jako z hollywoodských trháků. Herec a zpěvák Jan Kopečný zase vystoupil při písni Under Pressure. Jedním z pomyslných vrcholů večera se stala skladba Bohemian Rhapsody, při které se Michael Kluch i s klavírem vznášel nad hlavami diváků.

Nadšení fanoušci

Pozitivními ohlasy nešetřili ani fanoušci na sociálních sítích. Uživatelka vystupující pod jménem Kat Zab napsala: „Pánové a celý realizační týme – DĚKUJEME. Byli jste neskuteční. Při Barceloně tekla slza! Při Love of My Life se zastavoval dech a po zbytek se zpívalo s vámi. Je nádherné, že nám umožňujete tak nádherný zážitek.“

Stejně nadšený byl i uživatel nadva_kominik: „Říkával jsem, že bych dal cokoli za to, abych se mohl vrátit do minulosti a vidět Queen naživo. Včera se mi to splnilo. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Moc vám děkuji za zážitek, na který budu dlouho vzpomínat. Čekání stálo za to. The Show Must Go On!“

Soňa Hanušová

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..