Josefov a Tábor hlásí

Festivaly „Mighty Sounds“ a „Brutal Assault“ budou až příští rok

Táborský hudební festival „Mighty Sounds“ kvůli koronaviru přesouvá letošní ročník na léto 2022. Zdůvodnil to i tím, že některé kapely překládají turné.

Vstupenky zůstávají v platnosti. Akce, jež se zaměřuje na žánry ska, punk či reggae a navštěvuje ji přes 10 tisíc lidí ročně, se kvůli pandemii nekonala ani vloni.

Třetina diváků na „Mighty Sounds“ tradičně přijíždí z ciziny. Dvě hlavní kapely odloženého ročníku, Dropkick Murphys a Social Distortion, jsou americké. Díky podpoře z ministerstva kultury se povedlo nahradit většinu loňských nákladů. Ze vstupenek, jichž se loni prodalo několik tisíc, pořadatelé vraceli kolem 40 kusů.

Odklad na další rok nedávno oznámil také festival tvrdé hudby „Brutal Assault“, který se koná v kulisách historické pevnosti Josefov. „Celý rok jsme tvrdě makali, aby byl letošní jubilejní ročník připraven. Bohužel situace kolem covidu-19 se nelepší a nám po zralé úvaze nezbývá nic jiného než 25. ročník přesunout na příští rok,“ uvedli pořadatelé. Příští „Brutal Assault“ se tak má nově konat ve dnech 9. až 13. srpna 2022.

 

IDU

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..