Důležité pro autory!

Kreativní tvůrce scénářů i jiných textů, včetně nakladatelů, bude velmi zajímat

 Milé autorky, milí autoři a nakladatelé,

přinášíme vám velmi důležité informace k výzvě COVID-Kultura-3. Aby se zrychlil způsob vyplácení, Ministerstvo kultury zařadilo tuto výzvu pod podporu „de minimis“, což značí podporu menšího rozsahu. K žádosti je naprosto nutné doplnit čestné prohlášení, že jste v posledních 3 letech neobdrželi podporu (dotaci) z Evropské unie. Týká se to i těch z vás, kteří již žádost podali, ale je to velmi jednoduché. Pouze zaškrtnete čestné prohlášení.

Ministerstvo kultury bude obesílat všechny, kteří již o podporu zažádali, s žádostí o zaškrtnutí prohlášení včetně návodu, jak tak učinit.

Velmi často se na nás také obracíte s dotazem ohledně způsobu danění mimořádných podpor v rámci 2. i 3. výzvy COVID-Kultura.

Protože se v tomto směru informace různily, konzultovali jsme tuto záležitost přímo s Ministerstvem kultury. Prosím, věnujte proto níže uvedeným informacím maximální pozornost.

Doplňte svoji žádost o podporu COVID-Kultura-3 o čestné prohlášení
Ministerstvo kultury ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu v zájmu co nejrychlejšího vyplácení jednorázové podpory mění rámec poskytování státní jednorázové podpory z programu COVID-Kultura-3. Nově je nutné doplnit žádost o čestného prohlášení k podpoře, takzvaným Prohlášení k podpoře de minimis. Více:
zde 

Danění státních podpor COVID-Kultura

Ministerstvo financí považuje finanční podpory z programu COVID-Kultura za zdanitelné příjmy, nezapomeňte jej tedy zahrnout do daňového přiznání. Více informací se dozvíte: zde.

Výzva COVID-Kultura-3

zva COVID-Kultura-3

 

OSA

a TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..