»MALÁ INVENTURA« letos již plnoletá

Úspěšný únorový pražský divadelní festival slaví letos již osmnácté narozeniny. V programu budou rovněž tituly, které TANEČNÍ MAGAZÍN postihl v recenzích. Těšit se můžete i na tradiční udílení cen DNA.

Festival „Malá inventura“ je tradiční desetidenní pražský festival. Bývá přehlídkou těch nejvýraznějších projektů, které vznikly na poli současného nezávislého divadla během uplynulého roku. Letos se bude konat jeho osmnáctý ročník – proběhne v termínu od 20. do 29. února 2020.

V hlavním programu Malé inventury je několik desítek představení – špičkové divadelní soubory, etablované projekty českých a zahraničních umělců působících na pražské nezávislé scéně i talentovaní začínající umělci. Festival představí práce Petra Formana, Spitfire Company, divadelních spolků JEDL (Nebeský, Trmíková, Prachař), Teatr Novogo Fronta a mnoha dalších. Program bude rozeset na různá místa po Praze, mezi něž patří například Divadlo Archa, Studio Alta, DOX, Venuše ve Švehlovce či Alfred ve Dvoře, ale i MeetFactory nebo třeba Werichova vila.

V programu se letos objeví i několik titulů, které již TANEČNÍ MAGAZÍN reflektoval ve svých recenzích. Například „Small Talk“, „Roselyne“ anebo „Jezero“.

Celý festival zahájí 20. února jubilejní páté slavnostní předávání cen Česká divadelní DNA, které proběhne v holešovickém Studiu Hrdinů. Ceny se udílejí každé dva roky jako projev úcty výrazným osobnostem, které přispívají k rozvoji nového divadla.

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..