Co chystá NoD na leden?

Tradiční Kokot, Apollo 11 v derniéře a Městečko Palermo i Komiksoví hrdinové. Tradiční výstavy. To vše v oblíbené experimentální scéně v samém srdci Prahy.

PROGRAM leden 2020

Stále probíhá:

REENACTMENT / Ester Geisler & Milan Mazúr do 17. 1. 2020
GALERIE Autorský sólo projekt umělecké dvojice Ester Geisler a letošního finalisty Ceny Oskára Čepana Milana Mazúra, který rozvíjí jejich dřívější spolupráci. Základním principem jejich práce je náznak nepokoje ve filmové řeči, kritický postoj ke zkoumanému tématu, poukazování na sociální stereotypy a environmentání uvažování. Výstava navazuje na první společný projekt umělecké dvojice Tekutá láska, který byl realizován ve zlínské galerii Kabinet T v roce 2018. -> FREE

4/1 a 12/1 Městečko Palermo usíná / Janek Lesák & kol. 19:30/So a Ne
Divadlo, které musíte zažít.
DIVADLO | PREMIÉRA Přijďte si zahrát největší rozšíření klasické táborové hry „Městečko Palermo“ všech dob. Staňte se jedním z padesáti obyvatel městečka, prožijte celý příběh v jeho kůži… a pokuste se přežít až do konce. Tady totiž nejste divák, tady jste hráč. Zážitek na pomezí divadla a LARPu (life action role play). Dress code: 20’s. PJ tým: A. Gregorec/L. Přichystalová, M. Cikán, L. Karda, J. Strýček a J. Ruschka. Game design: J. Lesák a N. Preslová. -> VYPRODÁNO

7/1 HEIMATSCHUSS – ANEB TVOJE DĚDA MOJE DĚDA 19:30/Út
DIVADLO | STUDIO
 Moje děda tvoje děda je rekonstrukce příběhů našich rodin pomocí fotek, dokumentů a objektů. Vyprávění našich dědečků, kteří nosili uniformy, a dědečků, kteří byli lidmi v těchto uniformách biti. O mužích, z nichž jeden se léta schovával uvnitř svého gauče a druhý se střelil do vlastní nohy, aby mohl utéct z fronty. O ženách, které nad sporákem spálily cestovní pasy. Příběhy, které nám byly vyprávěny a u kterých není zřejmé, kde končí dějiny a kde začíná rodinný mýtus. Kolektivní práce studentů KALD DAMU a Katedry nonverbálního divadla HAMU. Tvůrci: E. Rothermel, Z. Šklíbová, K. Kotrbová, S. Vosobová, K. Vápeníčková, A. Kupelyan -> 200 Kč / 150 Kč (studenti, senioři, ZTP)

9/1 WORDS OF APOLOGY / Ufftenživot 19:30/Čt
DIVADLO Jak najít sám sebe ve světě, který nechce, abychom se soustředili? Jak najít sám sebe ve světě, který vrní, pípá a vibruje? Na hloubku a kvalitu není čas, doba je tak rychlá, že to nemá obdoby. Words of Apology je v pořadí pátý autorský projekt progresivního českého souboru Ufftenživot. Performer/Tvůrce: J. Šimek. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

14/1 PKF – PRAGUE PHILHARMONIA: KRÁSA DNEŠKA / Laskowski. Skupina. Mirvis. Bolcsó 19:30/Út
HUDBA SKUPINA · MIRVIS Štítnik, Dobšiná a Brdárka — zvukový portrét tří evangelických kostelů z Gemerské oblasti na Slovensku doprovázený videem zachycujícím jejich atmosféru, pořízeným na starou černobílou křemíkovou kameru (video & live electronics) BÁLINT BOLCSÓ Reality check (video se zvukovou stopou) MIKOŁAJ LASKOWSKI Deep Relaxation vol. 5: It’s Your Body (live electronics, špunty do uší a zvučící objekty) -> 400 Kč / 300 Kč (senioři) / 100 Kč (studenti)

15/1 VŠECHNO, CO V NÁS ZKURVILI KOMUNISTI / Divadlo MASO 19:30/St
DIVADLO 
Mají problémy, ale nikdo je neposlouchá. Mají pocit, že víc křičet nemůžou. Nechtějí si zničit hlásky, které je aspoň trochu živí. Nezbývá, než si nekompromisně vzít to, co jim patří. Kapitalismus selhal. Všechno je v píči. Radikální autorská ironická politická féerie o tom, jak se čtyři pravdoláskaři rozhodnou bojovat divadlem. A i když pořádně nevědí, za co bojují, časem na to určitě přijdou. Hrají: K. Bartoš, J. Dudziaková, M. Kuntová, V. Vodochodský. Režie: A. Skala. Dramaturgie: M. Satoranský, K. Krbcová. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

16/1 FANTASY! / Janek Lesák & kol. 19:30/Čt
Divadlo, které uvidíte, když zavřete oči.
DIVADLO
 Příběh odehrávající se ve vaší hlavě a jehož hlavním hrdinou jste vy sami. Neuvidíte nic jiného, než obrazy, které vám vygeneruje váš vlastní mozek. Inscenace Divadla NoD kombinuje technologii binaurálního zvuku – zvukové virtuální reality a tradičních principů ruchařské práce, aby vás teleportovala do samotného středu světa fantasy – do hlavy hlavního hrdiny. Nasaďte si sluchátka a zavřete oči. Proslýchá se, že Temnota znovu nabírá na síle… Hrají: M. Cikán, L. Karda, J. Strýček. Režie: J. Lesák. Dramaturgie: N. Preslová. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

19/1 MĚSÍČNÍ SONÁTA Č. 11 / Janek Lesák & kol. 19:30/Ne
DIVADLO | DERNIÉRA
 Inscenace na základě skutečného přepisu komunikace posádky Apolla 11 s řídícím centrem NASA v Houstonu. Divadelní koncert na čtyři synťáky, který vás vystřelí na Měsíc. Příběh možná největšího úspěchu v dějinách člověka a prvního dne, kdy se na sebe lidstvo mohlo podívat z pořádné výšky. Hraje soubor Divadla NoD: L. Přichystalová, L. Karda, M. Cikán, J. Strýček. Režie: J. Lesák. Dramaturgie: N. Preslová. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

20/1 PRAVDA O 17/11 / 11:55 19:30/Po
DIVADLO
 Ve třetím díle brakové trilogie se pod režijním vedením Petry Tejnorové chceme obrátit k naší současnosti. Brak už totiž není potřeba vyhledávat v laciných paperbacích – máme pocit, že v něm žijeme; valí se na nás z novin, časopisů i obrazovek našich chytrých telefonů. Lidé, unavení složitými peripetiemi polistopadového vývoje naší země, začínají opět toužit po jednodušším, srozumitelnějším světě, který neklade otázky. Chceme se začít ptát dřív, než se jednoho dne probudíme a dostaneme odpovědi už hotové. Chceme se stát svými vlastními reportéry. Hraje soubor 11:55. Režie: P. Tejnorová. Dramaturgie: J. Tošovský. -> VYPRODÁNO

21/1 BEZ DOMLUVY / 11:55 19:30/Út
DIVADLO
 4. ADVENTNÍ VOLNÁ IMPROVIZACE. Konečně nastal čas povýšit otevřené improvizační tréninky na plnohodnotné a nezapomenutelné divadelní inscenace, které se nikdy nebudou opakovat. Cyklus 4 večerů, 4 magických divadelních rituálů, kde přímo před zraky diváků vzniknou 4 představení inspirovaná náladou 4 adventních nedělí. Staré shoří – a nové – ještě bláznivější povstane z popela vánočního stromečku a kapra zapomenutého na plotně. Přijďte se zúčastnit 4 tajuplných slavností a očistit se tím nejživějším divadlem, co jste kdy viděli! Hraje soubor 11:55. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

22/1 SERIÁL S01E01 – PILOT / 20 000 ŽIDŮ POD MOŘEM 19:30/St
DIVADLO
 Pět dílů improvizovaného divadelního seriálu Seriál. Sledujte osudy vašich oblíbených hrdinů z pohodlí divadla NoD. -> 250 Kč / 180 Kč (studenti, senioři, ZTP)

23/1 BARBORA MOCHOWA / White & Black Holes concert 19:30/Čt
HUDBA
 Nové písně z připravované desky / poprvé s kapelou / smyčcový Unique Quartet. -> 280 Kč + popl. (v předprodeji) / 330 Kč (na místě)

24/1 OSAMĚLOST KOMIKSOVÝCH HRDINŮ / Janek Lesák & kol. 19:30/Pá
DIVADLO Inscenace otevírá třinácté komnaty nejslavnějších komiksových hrdinů: Batmana, Supermana, Catwoman a Hulka. American psychological society vydala v roce 2017 studii, která dokazuje, že cca 70% lidí sní o tom, že jsou superhrdinové. Ze stejné studie vyplývá, že ještě vyšší procento superhrdinů sní o tom, že jsou lidmi. Hraje soubor Divadla NoD: L. Přichystalová, L. Karda, M. Cikán, J. Strýček. Režie: J. Lesák. Dramaturgie: N. Preslová. -> VYPRODÁNO

26/1 ČEKÁNÍ NA KOKOTA / Maso Krůtí 19:30/Ne
DIVADLO
 Každá se dočká svýho kokota. Čekání na Kokota je krůtí absurdní drama. Během představení si diváci projdou všema fázema svejch vlastních milostnejch příběhů. Herečky krůtí je s nima znova prožijou, jenom o dost intenzivnějš a bizarnějš. Bude to upřímný, pravdivý, vtipný, děsně patetický a totálně nesmyslný. Láska je přesně taková. Má zlomenou nožičku, je trochu rozladěná, ale nejvíc dojemná. Hrají: E. Soukupová, K. Beran, M. Sobotková. Hudba: V. Strýček, Š. Hrábek, M. Beran. Režie: Kolektiv Maso Krůtí. Dramaturgie: J. Fleglová, A. Berčíková. -> VYPRODÁNO

Jan URBAN

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..