Premiéra »Královny Kapesky« v HDK

Zachraňme Kapesku, chraňme přírodu

V neděli 24. listopadu proběhla v Hudebním divadle Karlín premiéra pohádkového příběhu pod názvem Kapeska. Diváci sledovali osudy královských rodů Popelky, Zlatovlásky, Honzy a Královny přírodních sil – Kapesky. Kromě nich bylo v příběhu ještě nepřeberně pohádkových postav, velmi atraktivní (a také sehrálo svou téměř hlavní roli) bylo Peklo. Král temných sil, zkráceně Kates, se snaží ovládnout svět a královně Kapesce jde  dokonce o holý život.  Monstrum, které jí přichází vstříknou t jed do žil je opravdu působivé.

Královna Kapeska – Martina Pártlová

Král Kates – Ernesto Čekan

Působivé monstrum

Královna Kapeska je volným pokračováním divácky oblíbeného muzikálu Kapka medu pro Verunku, který vidělo více než 120 000 diváků.  Muzikály jsou velmi populární, ale jak to bývá, je jich už poměrně hodně. Jak zaujmout?  Je důležitý vtipný, svižný nebo dobrodružný příběh, skvělá hudba i texty, samozřejmě perfektní kostýmy, dobrý zvuk a pochopitelně báječní herci, zpěváci,  a tanečníci,  a to pokud možno vše v jedné osobě.  Samotní režiséři přiznávají, že vytvořit takový muzikál, je opravdu to nejtěžší. Když se ale povede, je to  současně i to nejlepší.

Představitelé všech království

Příběh jako takový, odhaduji, je velice vhodný pro rodiny s dětmi, výborné odpolední představení pro  všechny. Děti sledují kostýmy, poslouchají líbivou  hudbu (zpívá např. Jiří Zonyga) a současně se také do jejich podvědomí dostává myšlenka, že přírodu je třeba chránit a to hned, není-li už pozdě.  Dospělí se sice možná dívají s pousmáním, ale nicméně kostýmy jsou tak ohromující, že musí nadchnout malé i velké.

Miroslav Hrabě

Pohádkové bytosti

Felix Slováček ml. a Tereza Krippnerová

Michaela Sejnová

Ráda bych vyzvedla Evženii Rážovou, kostýmní výtvarnici celého díla, i dospělý se skutečně nenudí celou dobu a má co pozorovat. Pro tanečníky pak je jistě zajímavé, že choreografii připravila Petra Parvoničová. Výpravné dekorace také diváka uzemní, vše je doplněno videoprojekcí. Některé momenty (např.když rozkvete příroda na plátně) jsou vskutku až ohromující.

Za vznikem „Kapesky“ stojí manželé Alena a Jan Pixovi, texty písní Kristýna Pixová, hudba Tomáš Beran, režie Juraj Čiernik. Mezi herci jistě najdete své oblíbené, například  Martinu Pártlovou,  Davida Gránského,  Felixe Slováčka ml., a mnoho dalších osobností.

Závěr premiéry

Závěr

Celý tým

Není divu, že do divadla zavítali i hvězdní hosté, potkali jsme např. zpěváka Petra Janu, Janu Švandovou, Felixe Slováčka a Lucii Gelemovou, Michaelu Kuklovou a další.

Mezi hosty byl také zpěvák Petr Janda s dcerami

Nenechte si ujít

Text, foto: Eva Smolíková

TANEČNÍ MAGAZÍN

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..