Žonglérská galashow na LETNÍ LETNÉ

Bratři v tricku a s nimi ti nejlepší čeští i zahraniční umělci

Festival nového cirkusu LETNÍ LETNÁ je v plném proudy a davy tam také proudí! 22.srpna jsme tam zhlédli například žonglérskou galashow, kterou již potřetí provázeli Bratři v tricku .

Večer zahájila mladá generace, která má svou slávu při vyhazování různých předmětů do vzduchu teprve před sebou. Přesněji řečeno mladí studenti CIRQUEONU. Následovali je Bratři v tricku, kteří sami sebe ohodnotili tak, že jsou zase ta „odcházející generace“ a zavděčili se publiku kouskem, který podle svých vlastních slov trénovali pět let na záchodě.

Poskládat řádně rekvizity a může se začít žonglovat, než všechny předměty zase zapadnou do kufříčku, to bylo číslo Aleše Hrdinky, jehož hlavním cílem snad ani nebylo žonglování jako takové, ale především pobavit. A to se mu podařilo. Německý umělec, který si říká Kolja, ukázal unikátní žonglovací techniku, dělal při ní například stojky… To Lukas se opravdu poctivě věnoval žonglování a z jeho pohybů čišela   „téměř nesnesitelná lehkost bytí“. Sirio Fernández Rubio ze Španělska oproti tomu předvádí zpočátku poměrně znaveného žongléra, který kolabuje. Po „vzkříšení a první pomoci“ je chvíli ledabyle nemohoucí než předvede skutečné žonglérské veledivy.

Bratři v tricku si postěžovali, že během svých posledních show stále méně a méně žonglují, proto divákům ukázali, že své staré triky ještě stále nezapomněli a sklidili za to velký potlesk. Do varu dostal diváky žonglér Filip, který během své show s kruhy metal dokonce i kotrmelce, čímž naprosto rozbouřil celý cirkusový stan.

A jak se říká – „nakonec Japonec“, opravdu se objevil japonský umělec poprvé vystupující v Čechách. Předvedl hru plnou pestrobarevných měnících se světel.

Na úplný závěr znovu nastoupili všichni účinkující umělci a ukázali to nejlepší ze svých show, takže to byl v cirkusovém stanu zase jeden velký poprask!

„Snažíme se vždy sestavit program tak, aby reprezentoval tu obrovskou pestrost a škálu uměleckých disciplín nového cirkusu. Každý návštěvník si tak může najít své představení,“ říká manažerka festivalu Ivana Pěkná. „I proto bývá v druhé polovině již festival většinou vyprodaný. Momentálně máme před sebou ještě pár dnů, kdy bude možné sehnat vstupenky a poté už nezbude, než si opět rok počkat.“

Tak co na to říkáte, čtenáři? Pospěšte si na Letnou!

 

Text a foto: Eva Smolíková

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..